Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Primer pas per arribar al gran pacte de salut a Reus

Govern i PP presentaran al ple d´aquest divendres una moció conjunta per fer de la salut un eix transversal en totes les polítiques locals

Redacció

Whatsapp
Imatge d'arxiu d'una sessió plenària de l'Ajuntament de Reus. Foto: DT

Imatge d'arxiu d'una sessió plenària de l'Ajuntament de Reus. Foto: DT

ERC, CiU, Ara Reus i el PP presentaran una moció conjunta al ple d’aquest divendres per aplicar les estratègies de ‘Salut a totes les polítiques’, i ‘Salut comunitària local’, essent així un primer pas per arribar al gran pacte de salut de la ciutat. El document proposa incorporar efectivament la salut com un dels eixos de la política governamental, amb la implicació i el compromís de totes les àrees de l’acció política, amb un treball transversal i interdisciplinari, aplicant l’estratègia a totes les polítiques. De fet, subratlla que aquesta ha quedat incorporada com un dels quatre eixos d'actuació que conformen el Pla de salut de Catalunya 2016-2020.

En segon lloc, la moció vol que totes les regidories, organismes autònoms i societats municipals s’impliquin “perquè puguin capitalitzar la seva influència positiva sobre la salut de les persones”. També busca millorar la coordinació i promoure sinergies “que comportin un increment de l’efectivitat, l’eficiència i l’equitat de les polítiques intersectorials sobre la salut i el benestar de les persones”.

D’altra banda, proposa desenvolupar una estratègia de salut comunitària local basada en la detecció de les necessitats, identificació dels recursos comunitaris, priorització de les intervencions en la població més vulnerable i avaluació de les actuacions endegades. Una vegada aprovada la moció, la idea és traslladar la declaració al Departament de Salut de la Generalitat.

El text recorda que la salut i el benestar de persones i comunitats estan determinats fins a un 80% per determinants socials que tenen a veure amb l’entorn, les condicions de vida, l’ocupació, l’habitatge, l’educació, les xarxes socials, la cultura...mentre que només un 20% de la salut el determina el sistema sanitari. “Els professionals de la salut i socials, treballant a nivell local, atenen sovint a persones i famílies que es troben en situació de vulnerabilitat, conseqüència, la majoria de casos, de problemes amb aquests determinants, que afecta a la seva salut i benestar”, subratlla.

Així, remarca que l’orientació comunitària de l’atenció a les persones comporta el treball en xarxa a nivell local de la comunitat i els professionals per tal de millorar els determinants socials a que estan exposats, connectant els actius i recursos locals, amb les necessitats detectades. Té com a objectiu la millora de la salut i benestar de la comunitat, especialment d’aquells col·lectius mes vulnerables.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También