Primer pas per crear un hort urbà al Casal Despertaferro

L’entitat ha celebrat una reunió informativa per trobar persones interessades a participar en aquest projecte agroecològic i social

23 julio 2018 08:23 | Actualizado a 25 julio 2018 12:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Casal Despertaferro ha donat el primer pas per crear un hort urbà al terrat del casal. La setmana passada l’entitat va convocar una primera reunió per buscar persones interessades en «contribuir o aprendre d’un modest projecte agroecològic i formar part del grup motor». «La idea va sorgir entre finals de maig i principis de juny, i com aleshores era una mica tard per començar l’hort vaig fer la proposta a la junta del Casal. Es va aprovar perquè van considerar la idea bastant bona», explica Gilen Gartzia, soci del Casal Despertaferro. 

La intenció del projecte és abastir d’aliments ecològics i de proximitat la cuina de la Taverna del Casal Despertaferro

Després de fer la proposta, explica que «es va decidir fer pública la idea d’impulsar el projecte i buscar persones interessades per informar-les de la iniciativa». Afegeix que l’objectiu és «conèixer el seu possible nivell d’implicació, com col·laborarien, quins coneixements poden aportar, quina és la infraestructura necessària i també decidir els cultius». En aquest sentit, Gilen destaca que «és molt constructiu que les persones interessades siguin part de la construcció del projecte de l’hort ecològic del Casal Despertaferro». L’espai amb el qual comptaria el Casal Despertaferro per engegar el projecte és força ampli. Segons destaca Gilen «a més de la superfície del terrat, també comptaríem amb l’espai que ocupa una claraboia que es podria aprofitar per plantes aromàtiques i a la resta del terrat hi col·locaríem els cultius». 

Cultiu ecològic i de proximitat
La intenció del projecte és abastir d’aliments ecològics i de proximitat la cuina de la Taverna del Casal Despertaferro. «El salt, més que en l’estructura física, està en la idea de poder produir aliments en una ciutat, que és una qüestió que cada cop interessa més», destaca Gilen Gartzia i afegeix que «també volem que l’hort urbà serveixi per generar un discurs social».  

Comentarios
Multimedia Diari