Professors reusencs ensenyaran català a ciutadans europeus de més de 50 anys

Els impulsors del projecte procedeixen de països com Eslovènia, Letònia o Lituània i estan de visita a Reus per participar en unes jornades de treball

19 mayo 2017 15:47 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Unió Europea donarà suport a un projecte educatiu adreçat a adults i participat per Domspain, una organització especialitzada en qüestions europees i que té la seva seu a Reus. En el marc del programa Erasmus +, doncs, cinc dels seus professors impartiran un curs de català escrit destinat als ciutadans europeus que tenen més de 50 anys que vulguin conèixer la llengua, “una de les llengües europees més desconegudes però també més antigues”, apunten des de Domspain.

El curs s’impartirà online i formarà part del projecte educatiu europeu per a gent gran Promoting Third Age Education. Els docents, prèviament, participaran en un curs europeu de formació per a educadors d’alumnes de més de 50 anys amb l’objectiu de posar en comú tècniques de motivació i mètodes que ajudin a ensenyar millor a aquest col·lectiu. Els seus impulsors, procedents de països com Eslovènia, Letònia o Lituània, visiten Reus aquests dies per participar en unes jornades de treball, una de les denominades Transnational Meetings.

Promoting Third Age Education prepara educadors de diferents indrets del continent, que hauran d’impartir cursos d’idiomes que fomentin els coneixements lingüístics de persones d’edat avançada de la Unió Europea a través d’internet. A Reus, a més del de català escrit, s’impartirà un altre curs d’anglès pensat per a persones que vulguin millorar aquest idioma, ja sigui per viatjar o per reforçar les seves competències en l’àmbit laboral. El projecte, a més, busca millorar les capacitats dels estudiants d’edat avançada davant de les noves tecnologies, fent que es posin al dia amb el seguiment dels cursos online. Segons subratlla l'organització, també promouen que els ciutadans d'aquesta franja d'edat puguin continuar estudiant. I és que s'ha detectat que un dels seus problemes principals és que, si perden la feina i s'han de reincorporar al mercat laboral, els és difícil per una qüestió de manca de formació.

L’organització reusenca Domspain –que duu a terme diferents propostes educatives per la UE-  és l’única representant de l’estat dins d’aquest projecte educatiu per a adults que està participat per diverses organitzacions europees. Així, Reus és aquests dies amfitriona en unes jornades de treball preparatòries d’aquesta proposta formativa, que veurà la llum a partir de 2018. Les jornades es complementaran amb altres cites, com la que tindrà lloc al setembre a Eslovènia.

Entre els formadors que aquesta setmana visiten la ciutat hi ha la doctora Dusana Findeisen, fundadora de la primera Universitat per a la Gent Gran que es va crear a Europa el 1984 a Eslovènia. Avui dia, aquesta universitat i les seves delegacions compten amb uns 21.000 alumnes de més de 50 anys.

. Que continuïn estudiant... problema principal, que si perden la feina s’han de reincorporar al mercat laboral, els és molt difícil per la falta de formació

Comentarios
Multimedia Diari