Quan el temps és una trampa mortal

Reus. El cantautor Fito Luri ha estrenat recentment el segon senzill del seu pròxim treball discogràfic ‘Diari de llambordes’ que preveu presentar a la tardor

26 marzo 2020 06:13 | Actualizado a 26 marzo 2020 10:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una fotografia convertida en música. Així es podria resumir com el cantautor reusenc Fito Luri ha arribat a compondre i presentar Trampa mortal el segon senzill del disc Diari de llambordes (Kasba Music, 2020) que veurà la llum a la tardor. «A través de les xarxes socials, vaig veure una imatge de la fotògrafa Meritxell Perpinyà i que retratava la parella d’actors Benjamí Miralpeix i Manu Barroso. Aquesta fotografia em va cridar molt l’atenció i em va servir d’inspiració per la cançó Trampa mortal», explica el cantant. 

Somriuen, es miren, i somriuen, quant de temps han passat. Així esperant, així sense oblidar són els primers versos d’una lletra inspirada en una història d’amor. «Trampa mortal és un homenatge a aquelles persones que tenen certa edat i que durant els anys seixanta i setanta van haver de viure l’homosexualitat confinats, és a dir, que no sempre han pogut estimar-se de manera lliure», explica el reusenc. 

Com diu Fito Luri «per tancar el cercle», en el videoclip els protagonistes són els mateixos Benjamí Miralpeix i Manu Barroso, parella a la vida real. «El temps pot ser una trampa mortal, si no aprofitem el present», reivindica el músic, qui també reflexiona sobre com «la música és vital com la vida, i depèn de com et trobes compons d’una manera o altra, i en el disc que veurà la llum a l’octubre no hi poso cap mena de filtre o distorsió». En aquest sentit, a través de les xarxes socials Manu Barrosso ha destacat que el videoclip està fet «amb molt d’amor que, al fi i a la cap, és com s’han de fer les coses». 

 

‘Diari de llambordes’
Trampa mortal és el segon single del proper disc, mentre que el primer va ser Terrats, que es va donar a conèixer el passat mes de setembre. «Al juny està previst publicar el tercer senzill. Però haurem d’esperar a veure com evolucionen els esdeveniments per saber si serà possible», comenta l’artista. I és que Diari de llambordes s’està enregistrant i mesclant a Grabaciones Silvestres, Sant Quirze del Vallès, per Marc Parrot, «i a l’abril és quan teníem més dies ocupats per fer l’enregistrament del tercer senzill», comenta Fito Luri. 

Per al cantautor reusenc, en l’actual estat d’alarma i confinament de la població, la cançó Trampa mortal adopta un altre sentit, pel que fa a la trampa que suposa el temps. «Moltes persones que ara estem confinades a casa, ens n’adonem d’allò que podíem fer i no hem fet, i que ara per les circumstàncies sí que no les podem fer. És una lliçó. Per això, és important aprofitar el temps perquè arribarà un dia que el temps s’acaba, que no pots gaudir-ne i el que no has viscut, ja no ho viuràs», reflexiona Fito Luri. 

El pròxim disc –explica el cantautor– «és un treball més mogut, tenia ganes de fer un disc amb més ritme, mirant cap a l’electrònica i una dinàmica més moderna, però amb la mateixa essència de sempre i amb les lletres quotidianes». Així mateix, sobre el títol Diari de llambordes Fito Luri es confessa «un enamorat dels carrers amb llambordes perquè guarden moltes vivències i les llambordes estan relacionades amb el temps i al fet de cam

Comentarios
Multimedia Diari