Reconeixen Antoni Zaragoza com a cronista de la ciutat

Anzame o el Duc d’Anzame, com se’l coneix, va ser distingit per la seva tasca divulgadora dels darrers 50 anys de la història de Reus 

07 junio 2018 09:37 | Actualizado a 13 junio 2018 17:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Antoni Zaragoza Mercadé va ser reconegut ahir com a cronista de la ciutat per l’alcalde, Carles Pellicer, i una munió d’amics i coneguts. L’homenatge és en reconeixement a la seva llarga trajectòria recuperant i divulgant fotografies i episodis històrics de Reus. 

En un acte celebrat al Saló de Plens de l’Ajuntament, se li va lliurar una placa en homenatge a la importància del seu llegat fotogràfic i el seu activisme des de la premsa, entre d’altres, col·laborant al Diari i en diversos mitjans de comunicació locals. 

La seva afició al periodisme comença l’any 1969, quan Antoni Zaragoza tenia 32 anys, al setmanari Reus i més tard al Diario Español, sempre donant fe d’esdeveniments i protagonitzant comentaris i denúncies que afectaven la vida de la ciutat i els seus veïns. 

Zaragoza ha format part d’un bon grup d’entitats, com el Reus Deportiu, o la secció de muntanya del Reddis, a banda de ser Brocanter d’Honor, nomenament fet per la Cambra de Comerç de Reus, de la Borsa del Col·leccionista.

Com a fotògraf, ha documentat amb 500 fotografies diferents llibres publicats a Reus, una cinquantena dels quals han estat publicats a través de l’Ajuntament. El seu arxiu fotogràfic ha documentat diferents exposicions i també ha participat en donacions a l’Arxiu Municipal i també al Museu de Reus.

A l’acte hi van participar, entre d’altres, el periodista Xavier Grasset i Miquel Viella

Comentarios
Multimedia Diari