Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reconeixen Antoni Zaragoza com a cronista de la ciutat

Anzame o el Duc d’Anzame, com se’l coneix, va ser distingit per la seva tasca divulgadora dels darrers 50 anys de la història de Reus 

Diari de Tarragona

Whatsapp
Antoni Zaragoza, rebent la placa commemorativa de mans de l’alcalde, Carles Pellicer. FOTO: Cedida

Antoni Zaragoza, rebent la placa commemorativa de mans de l’alcalde, Carles Pellicer. FOTO: Cedida

Antoni Zaragoza Mercadé va ser reconegut ahir com a cronista de la ciutat per l’alcalde, Carles Pellicer, i una munió d’amics i coneguts. L’homenatge és en reconeixement a la seva llarga trajectòria recuperant i divulgant fotografies i episodis històrics de Reus. 

En un acte celebrat al Saló de Plens de l’Ajuntament, se li va lliurar una placa en homenatge a la importància del seu llegat fotogràfic i el seu activisme des de la premsa, entre d’altres, col·laborant al Diari i en diversos mitjans de comunicació locals. 

La seva afició al periodisme comença l’any 1969, quan Antoni Zaragoza tenia 32 anys, al setmanari Reus i més tard al Diario Español, sempre donant fe d’esdeveniments i protagonitzant comentaris i denúncies que afectaven la vida de la ciutat i els seus veïns. 

Zaragoza ha format part d’un bon grup d’entitats, com el Reus Deportiu, o la secció de muntanya del Reddis, a banda de ser Brocanter d’Honor, nomenament fet per la Cambra de Comerç de Reus, de la Borsa del Col·leccionista.

Com a fotògraf, ha documentat amb 500 fotografies diferents llibres publicats a Reus, una cinquantena dels quals han estat publicats a través de l’Ajuntament. El seu arxiu fotogràfic ha documentat diferents exposicions i també ha participat en donacions a l’Arxiu Municipal i també al Museu de Reus.

A l’acte hi van participar, entre d’altres, el periodista Xavier Grasset i Miquel Viella

Temas

  • REUS
  • SOCIETAT

Comentarios

Lea También