Restauren la façana de l’Hort d’Iglésies de la Selva

Els treballs han permès consolidar l’exterior de l’antic mas i repintar, respectant els colors originals i recuperant les sanefes originals

13 agosto 2020 07:42 | Actualizado a 16 agosto 2020 11:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La façana de l’Hort d’Iglésies de la Selva del Camp ha estat restaurada durant els darrers mesos. El que havia sigut una antiga masia construïda a inicis del segle XIX (municipalitzada als anys 1990) ha estat immersa en un llarg procés per recuperar la seva imatge original. Uns treballs que es van iniciar a finals de 2019 i que es van allargar fins al juliol.

Amb un pressupost superior als 100.000 euros, l’empresa selvatana Rècop ha procedit a eliminar les humitats i consolidar les parts més malmeses arrel del pas del temps. Primerament es va fer la consolidació i posteriorment en una segona fase, es va repintar la façana, tot respectant els colors i dibuixos originals de l’antic edifici. A més, s’ha aprofitat la intervenció per recuperar les sanefes florals de color blau.
D’aquesta manera, d’una banda, s’ha reduït el risc de despreniment que hi havia anteriorment a la intervenció, i de l’altra, s’ha repintat i recuperat la decoració.

L’actuació ha estat cofinançada per l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona, ens que ha aportat 90.000 euros.

Un mas recuperat fa 25 anys

El mas de l’Hort d’Iglésies va ser municipalitzat als anys 90 amb la finalitat de recuperar l’edifici i dotar-lo d’ús públic. Va ser l’any 1995 quan es va actuar sobre l’edifici per consolidar-lo. Actualment, l’edifici acull serveis públics, com la biblioteca de la Selva del Camp i els estudis de Canal Camp.

Comentarios
Multimedia Diari