Reus Teatre Musical dóna veu als joves

La sisena edició del certamen inclou una iniciativa perquè nois i noies d’entre 15 i 19 anys puguin participar en la creació d’escenes

25 septiembre 2019 09:00 | Actualizado a 25 septiembre 2019 12:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Coincidint amb la sisena edició del festival Reus Teatre Musical (que tindrà lloc al Bravium Teatre entre el 14 i el 17 de novembre), enguany es vol donar veu als joves d’entre 15 i 19 anys. A través de la iniciativa ‘OFF RTM’, impulsada per Les Artistes Locals, es busca aportar al certamen una dimensió més social i participativa. Es vol promoure la participació d’adolescents en la creació d’escenes que es representaran per tot el públic en espais no teatrals de la ciutat.

«Les Artistes Locals entenem la cultura com a element de cohesió social, com a patrimoni col·lectiu que sustenta el futur del territori. I tots i totes les joves són el futur de la nostra cultura i futurs protagonistes de l’escena cultural. Per això, hem volgut que la present edició del festival incorpori accions orientades a la participació dels joves», expliquen des de l’equip de Reus Teatre Musical. Des de l’organització s’està contactant amb instituts de Secundària i Batxillerat, i també amb entitats i empreses relacionades amb el món del teatre musical de petit i mitjà format per formar els equips participants en el projecte sota la supervisió de Les Artistes Locals (Alba Aluja, Georgina Llauradó i Irene Benavent), i amb el suport de l’equip del Festival RTM (Carlota Martí, Maria Bravo i Carles Pitarch).

Un cop formats els equips de treball, es realitzaran sessions formatives durant el mes d’octubre i posteriorment es crearan quatre escenes breus de teatre musical de petit i mitjà format dirigides musicalment per professionals de gran prestigi com Lídia Papió, Albert Galcerà, Toni Just i Roger Conesa. I finalment, el dia 9 de novembre, els equips participants representaran les escenes de forma oberta al públic en diversos espais no teatrals de la ciutat.

Per formalitzar la inscripció a la iniciativa, és necessari que els interessats es posin en contacte amb l’organització de l’RTM enviant, abans del 30 de setembre, un e-mail amb les dades de contacte a off.reusteatremusical@gmail.com, juntament amb un petit vídeo de presentació explicant perquè volen formar part d’aquest projecte i quina és la seva experiència i vinculació en el camp de les arts escèniques.

Comentarios
Multimedia Diari