Reus ja llueix un bust del seu Fill Il·lustre Eduard Toda

El bust, de bronze, es pot contemplar a la façana del Museu de Reus, al ravalde Santa Anna

30 enero 2019 11:08 | Actualizado a 08 febrero 2019 08:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Reus ja compta amb un bust de bronze dedicat al seu Fill Il·lustre Eduard Toda i Güell (1855-1941) i que es pot contemplar a la façana del Museu de Reus, al raval de Santa Anna, 59. El bust és una rèplica de l’obra escultòrica original d’Agustí Querol i Subirats (datada de l’any 1885) i que es troba a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú.

La descoberta, que es va fer ahir, va anar a càrrec de l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, acompanyat de diferents regidors del consistori, a més del director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona, Jordi Agràs, i de Xavier Robert, de l’Associació Cultura i Solidaritat de Reus i responsable de la Comissió pro bust Eduard Toda per a la ciutat de Reus. 

Pellicer es va mostrar satisfet per la iniciativa i va remarcar que és «un nou exemple de la capacitat de la ciutadania reusenca d’unir esforços en favor d’un objectiu comú, en aquest cas en el món de la cultura». Previ a l’acte de descoberta del bust, la regidora d’Ensenyament i Política Lingüística, Maria Dolors Sardà, va visitar l’Escola Eduard Toda per fer una donació d’una reproducció en resina del bust.

Comentarios
Multimedia Diari