Reus tindrà una seu de l'Institut del Teatre que oferirà estudis de teatre i circ

L'alcalde de Reus, Carles Pelllicer, anuncia un conveni per posar en marxa el centre, el primer fora de les comarques barcelonines, amb 30 places a partir del curs vinent

ACN

Whatsapp
Imatge d'arxiu de Carlo Boso, oferint una classe al Giny. Foto: DT

Imatge d'arxiu de Carlo Boso, oferint una classe al Giny. Foto: DT

Reus tindrà un seu de l'Institut del Teatre que oferirà, a partir del pròxim curs 2015-2016, 30 places -ampliables a 90- per estudiar grau superior de formació professional en els camps del teatre i del circ. Serà la primera delegació del centre fora de les comarques barcelonines, segons ha anunciat l'alcalde de Reus, Carles Pellicer. La posada en marxa es concretarà amb la signatura d'un conveni entre el consistori, la Diputació de Tarragona i la de Barcelona -de la qual depèn l'Institut del Teatre- les pròximes setmanes. Pellicer ha avançat també que el centre s'ubicarà inicialment al Centre de les Arts Gestuals i del Circ -Giny- i, en una segona fase, als espais de l'antic Vapor Vell.

La idea, segons ha avançat Pellicer i el regidor de Cultura, Joaquim Sorio, és que les matriculacions puguin obrir-se a partir a principis d'estiu d'aquest 2015. Inicialment amb 30 places, l'Ajuntament preveu ampliar-les a 90 en una fase posterior, d'aquí a quatre anys. "L'Institut té ja seus a Terrassa i a Vic. La primera seu fora de l'àmbit de Barcelona serà aquesta, a l'altra àrea metropolitana", ha subratllat l'alcalde. El centre donarà servei a les comarques del Camp de Tarragona i també a les Terres de l'Ebre.

El conveni que se signarà les pròximes setmnes ha de determinar la participació de la Diputació de Barcelona en matèria d'assessorament per posar en marxa el centre, que gestionarà l'Ajuntament de Reus. També participa en aquestes converses la Diputació de Tarragona com a ens supramunicipal en competències en aquest àmbit dins de les comarques tarragonines.

Segons l'alcalde, l'acord "reforça la capitalitat teatral i cultural de la ciutat de Reus, que ha esdevingut un referent en aquest àmbit amb la seva important oferta teatral estable, els festivals Trapezi i Cos i darrerament amb l'activitat del Giny-Centre de les Arts Gestuals i del Circ".

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También