Riudecanyes aprova un pressupost de 2,2 milions per 2018

És un 88% d'augment respecte l'any anterior

02 febrero 2018 16:49 | Actualizado a 03 febrero 2018 17:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El darrer Ple de l’ajuntament de Riudecanyes ha servit per aprovar el pressupost municipal per l’any 2018 que ascendeix a 2.214.600,67 €, i que representa un augment del 88% respecte l’any anterior.

En el capítol d’inversions, d’1.156.939 €, la partida més important és la destinada a les obres de la Urbanització Mar de Riudecanyes que serà sotmesa a les reformes necessàries per anar acabant la manca dels serveis bàsics i dignificar la vida dels seus veïns.

L’import de les obres, que suma 815.268 €, serà assumit pels veïns a traves de les corresponents quotes urbanístiques.

L’actuació permetrà executar les fases 2 i 3 del Projecte d'urbanització que afecta directament a aquesta zona de Riudecanyes i que contempla la instal·lació de l'enllumenat públic i les corresponents rases i xarxa elèctrica, a més de la col·locació del clavegueram pendent, bàsicament instal·lar les bombes impulsores de les aigües residuals i les rases i la xarxa elèctrica corresponent.

Una altra partida important del capítol d’inversions és la de la reforma dels carrers Dimarts i Diumenge, amb un import de 280.939 €. Aquesta acció urbanística és inclosa al pla de remodelació del nucli històric de Riudecanyes iniciat l’any 2010 que ja va permetre enllestir la reforma integral del carrer Dilluns aquest any passat.

La impermeabilització de la piscina, el sanejament del pati de la Llar d’Infants Els Picarols i altres accions importants de manteniment a espais municipals, completen el pressupost en el seu capítol d’inversions.

Pel que fa als impostos municipals, l’equip de govern de Riudecanyes ha decidit congelar l’IBI, IAE, l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres, i ha aprovat una bonificació del 75% de la quota de l’impost dels vehicles de tracció mecànica que causin menor incidència al medi ambient pel tipus de carburant de motor que tinguin.

Cal destacar que aquest any 2018, entra en funcionament el nou sistema de pagament per generació de residus, un sistema que té com a essència que qui recicla més, paga menys.

Per a Josep Maria Tost, Alcalde de Riudecanyes, aquest “és, de nou. un pressupost ajustat a la realitat del municipi que pretén donar cobertura a totes les demandes de tots els habitants, adaptant-nos a les dificultats i al context econòmic que obliga a fer esforços en tot moment”. Des de l’equip de govern es matisa que, seguint amb la gestió d’anys anteriors, una part molt important del pressupost es dedica a actuacions de microgestió que són les que garanteixen uns serveis bàsics i una bona qualitat de vida.

Comentarios
Multimedia Diari