Riudecanyes mostra la seva experiència en la gestió de residus a les Illes Balears

25 abril 2018 06:41 | Actualizado a 25 abril 2018 06:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:


El Consorci de Residus de Menorca ha fet una visita institucional recentment per analitzar tres iniciatives de recollida porta a porta de Catalunya, amb la intenció que aquest sistema pugui ser aviat una realitat a l’illa i seguint els objectius marcats per la Unió Europea.

El grup insular va estar integrat per l’alcaldessa de Sant Lluís, els alcaldes de Ferreries i d’Es Castell i els regidors de Medi Ambient d’Es Mercadal, Alaior i Maó, així com per la directora insular de la Reserva de la Biosfera i personal tècnic d’aquest consorci. Al municipi de Riudecanyes van rebre informació de primera mà sobre la gestió de residus a través d’aquest sistema de recollida porta a porta, a la qual s’han adherit 148 municipis de la zona. Aquestes poblacions aconsegueixen un índex de recollida selectiva d’entre el 60 i el 80 per cent. 
El municipi de Riudecanyes té 1.100 habitants, i aquí, la recollida es realitza a través de cinc fraccions porta a porta i amb cubells de recollida amb xips identificadors. A més, s’aplica un sistema de pagament per residus generats. 

Les dues altres iniciatives visitades van ser la del municipi de Tiana i la de Canet de Mar, per conèixer altres models de reciclatge de residus.

Comentarios
Multimedia Diari