Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Riudoms inaugura una escultura d’Antoni Gaudí

L’obra de Joan Serramià  s’inaugura diumenge i estarà situada a les escales de la plaça de l’Església

Diari de Tarragona

Whatsapp
Joan Serramià, amb l’escultura d’Antoni Gaudí que diumenge veurà la llum a Riudoms. FOTO: ajuntament de riudoms

Joan Serramià, amb l’escultura d’Antoni Gaudí que diumenge veurà la llum a Riudoms. FOTO: ajuntament de riudoms

El punt àlgid de la programació de la Festa Major de Sant Sebastià d’enguany a Riudoms, el marcarà la inauguració de l’escultura d’Antoni Gaudí a la plaça de l’Església. L’acte de presentació al públic de l’estàtua del fill il·lustre de Riudoms se celebrarà aquet proper diumenge, dia 20 de gener, a les 13.30 hores, en un dels llocs més emblemàtics de la vila del Baix Camp: les escales de la plaça de l’Església, on històricament s’han fet les fotografies de grup de la població riudomenca coincidint amb esdeveniments singulars i familiars.

L’estàtua de Gaudí, de grandària natural i uns 200 quilos de pes, és obra de l’artista tarragoní Joan Serramià amb arrels riudomenques i, fins i tot, una relació familiar amb el genial arquitecte. La seva àvia, Carme Gaudí, era filla de Joan Gaudí, un dels cosins d’Antoni Gaudí amb qui tenia més relació a Riudoms. Serramià ha dedicat uns sis mesos a crear l’escultura de cos sencer de l’arquitecte riudomenc.

Ha emprat tres mesos per fer l’estudi del cap emprant argila, dos mesos per a la creació del cos en escaiola i un mes per a la fosa en bronze mitjançant la tècnica de la cera perduda, amb la col·laboració de la Foneria Artística Ginfer SL de Reus.

El Gaudí adult

L’escultura representa un Antoni Gaudí adult, en la darrera etapa de la seva vida, d’un metre setanta d’alçària en una posició estàtica amb un peu en graons diferents. A la mà hi duu una maqueta de les torres de la Sagrada Família, la seva obra més coneguda i més internacional.  La seva col·locació a les escales de la plaça de l’Església permetrà que riudomencs i visitants es fotografiïn amb l’escultura amb l’objectiu que es converteixi en una imatge viral per a la promoció turística de Riudoms.

Temas

Comentarios

Lea También