Sanromà: 'L'opció més raonable era posar el cinema a l'espai disponible al centre comercial La Fira'

Article d'opinió del president de la Cambra de Comerç de Reus, on es posiciona sobre els cinemes previstos a l'equipament de l'avinguda de Sant Jordi

19 mayo 2017 16:36 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Escola de Cinema de Reus, i el seu director, el Daniel Villanueva, estan d’enhorabona amb la nominació als Oscars del seu curt Timecode. Un èxit de primera magnitud que converteix la ciutat en un referent cinematogràfic i que, per tant, mereix la nostra entusiasta felicitació als qui ho han fet possible. Curiosament la notícia ha coincidit amb l’anunci del proper tancament del Reus Palace i amb la decisió de l’Ajuntament de cedir l’espai de què disposa, al CC La Fira, per construir un nou cinema. Un fet que ha incomodat al gruix d’entitats comercials representades a la Taula de Comerç i que així ho han fet saber al consistori.

Des de la Cambra, com integrants d’aquesta mateixa Taula, hem valorat la bona feina que durant els últims mesos està fent aquest òrgan de representació i la sensibilitat de l’Ajuntament a l’hora de cercar complicitats entre tots els actors que participem de la promoció comercial. Per això sap greu l’enrenou que s’ha generat en la qüestió que ens ocupa. Respectant els arguments de totes les parts, des de la Cambra considerem que la ciutat no pot quedar-se sense sales de projecció estables. Atenent la decisió exclusivament empresarial de la propietat del Reus Palace de vendre l’edifici, i el procés judicial en què està immersa l’empresa Lauren i que impossibilita, de moment, donar sortida a l’espai del camí de Valls, l’opció més raonable era la que finalment s’ha plantejat, la d’habilitar l’espai disponible al CC La Fira.

L’Ajuntament té l’obligació de donar resposta a les necessitats dels ciutadans. I fer-ho de manera equilibrada per poder mantenir l’atractiu de Reus en tots els seus àmbits. Que el Centre Comercial La Fira tingui un cinema no s’ha de veure pas com una amenaça. És una oportunitat que suma en benefici de tota la ciutat. Davant d’aquest nou escenari el que cal, en tot cas, és treballar per generar d’altres elements d’atracció al centre que, no ho oblidem, disposa de nombrosos focus d’atenció per seduir al visitant més enllà del seu innegable atractiu comercial. És, per tant, responsabilitat de tots treballar per posar en valor les nostres evidents fortaleses i evitar accentuar públicament les nostres hipotètiques debilitats.

Comentarios
Multimedia Diari