Sant Pere gloriós per als Xiquets de Reus: 3de9 amb folre

Els reusencs el descarreguen tres mesos abans que l’any passat i és el més matiner de la seva història. Els graciencs estrenen castells i la Jove de Tarragona fa el 3de9 amb folre al Mercadal

23 junio 2019 15:42 | Actualizado a 26 junio 2019 19:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ahir a la tarda, la plaça del Mercadal de Reus va viure un ambient màgic. Va ser la primera diada marcada en vermell al calendari, en un cap de setmana on es preveu que es comencin a veure els primers castells de gamma extra de la temporada. Ahir però, la capital del Baix Camp va veure per primer cop, castells de nou pisos a la diada castellera de Sant Pere.

Els Xiquets de Reus, colla amfitriona, tenia un repte marcat en majúscul. Feia setmanes que al pati d’assaig estaven treballant un castell de grans dimensions com és el 3de9 amb folre. I ahir, va ser el dia per treure la bèstia a plaça. De sortida van començar amb el tercer 2de8 amb folre de la temporada, castell que encara que sembli mentida, els dóna molta confiança i els va permetre encarar el gran repte que tenien al davant. Tot i que el 2de8 amb folre se’ls hi va complicar una mica a la descarregada, van poder salvar-lo, demostrant el bon estat de forma dels de la capital del Baix Camp.

A segona ronda va arribar el plat fort de la diada. Els de la camisa avellana van muntar la pinya del 3de9 amb folre i sense pensar-ho gaire van fer pujar el folre dalt de la pinya. A la primera i sense dubtar, el tres folrat va anar amunt. Aquest castell ja havia sigut provat amb anterioritat en aquesta diada però sols havia arribat a quedar en carregat de la mà dels Xiquets de Reus l’any 2016. Ahir però, la sort va ser diferent.
Els reusencs van descarregar un dels seus millors tres folrats que havien fet mai i avançant-lo tres mesos abans respecte a l’any passat, on a la Festa Major de Cambrils van carregar-lo.

Amb una alineació diferent de l’any passat, el 3de9 amb folre va presentar unes mides molt més controlades respecte a altres anys, fet que els va dur a descarregar el castell i convertint la Diada de Sant Pere en diada de castells de nou. A tercera ronda, van descarregar el 4de8, castell quimera pels reusencs que se’ls hi va complicar a la descarregada al pis de segons. D’aquesta manera, els reusencs es van convertir en la cinquena colla enguany que assoleixen un castell de nou pisos, després dels Minyons de Terrassa, els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Jove de Tarragona, tot i que la Colla Joves el tenen carregat.

Dia gran ahir també pels Castellers de la Vila de Gràcia que van anar a Reus a fer la millor actuació de la temporada. Els graciencs enguany ja havien descarregat tres 4de8 però tenien deures pendents amb el 3de8, castell que completa els dos bàsics de vuit. Els de la camisa blava van obrir la seva diada amb autoritat amb el 3de8, Tot i haver-lo de desmuntar abans que sonesin gralles per males mides, hi van tornar de seguida. El 3de8 va poder-se descarregar amb solidesa tot i els nervis de ser el primer de la temporada i fora de casa. A segona ronda van anar de cara amb una segona estrena enguany.

Els 2de8 amb folre va ser l’altre deure pendent dels graciencs, que aquesta vegada va pujar a la primera. La curiositat va ser que van lligar la pinya a l’antiga. Aquesta manera de lligar les pinyes de sota folre ho van introduir els Castellers de Sants, agafant de referència els castells amb folre del segle XIX. La particularitat és que els cordons que no porten peu de folre, fiquen els braços alçats, protegint els clatells dels quals tenen davant.

Els Castellers de la Vila de Gràcia van poder descarregar el dos folrat ben controlat fins a la carregada.Al moment de la passada de l’enxaneta, el castell va perillar però van salvar-lo. A tercera ronda van completar el 4de8. Els tarragonins per la seva banda van obrir la seva diada amb el 5de8, castell bandera aquesta temporada i que aquest estiu el podrem veure amb un pis més.

A segona ronda, van anar amb el segon 3de9 amb folre que feien enguany després que l’estrenessin la setmana passada al Castell de Montjuïc de Barcelona. A tercera ronda van encarar el 4de8, que no els hi va presentar cap mena de problema. Els tarragonins volien afrontar també el 4de9 amb folre abans de Sant Joan, però ahir no eren suficients efectius a plaça i van optar pel carro gros, castell que en un parell de dies podrien estrenar amb un pis més.

Comentarios
Multimedia Diari