Torna la campanya de prevenció de les conductes sexistes

Aprofiten les festes de Carnaval. Demà divendres comencen els tallers en centres de secundària
 

01 febrero 2018 10:50 | Actualizado a 01 febrero 2018 11:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Coincidint amb la proximitat de les festes de Carnaval, que comporten gran activitat d’oci nocturn i festa entre la ciutadania de Reus, la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència, a través dels seus departaments de Joventut i de Polítiques per la Igualtat, participa un any més en la campanya informativa i de prevenció de la violència sexista conjuntament amb altres col·lectius de la ciutat.

Aquest divendres, 2 de febrer, comencen els tallers de prevenció de la violència sexista en oci nocturn a diversos centres de secundària, uns tallers que sorgeixen de la necessitat de fer pedagogia del protocol entre els més joves fora del context de l’oci nocturn perquè es conegui i difongui la campanya i es reflexioni sobre aquest tipus de conductes i actituds.

Els tallers els imparteix de manera voluntària el col·lectiu ‘Despertem el feminisme’ en col·laboració amb els departaments de Joventut i Polítiques per la igualtat.

L’any 2017 es van realitzar un total de vuit tallers en tres instituts (tres grups de 4t d’ESO a l’Institut Gaudí, dos grups de 1r de BAT a l’Institut Vilaseca i tres grups de 4t d’ESO a l’Institut Roseta Mauri).

El balanç qualitatiu d’aquests tallers per part de professorat i alumnat ha estat altament satisfactori, amb un resultat en tots els casos d’una qualificació de 4 o superior dins una escala de l’1 al 5.

La campanya prevista en el protocol contra les agressions sexistes inclou una sessió de treball amb la Federació Reusenca d’Associacions de Carnaval (entitat organitzadora del Carnaval de Reus) i totes les colles que en formen part i la inclusió d’una pàgina informativa dins el programa d’activitats d’aquestes festes, en què es poden trobar recordatoris i advertiments sobre comportaments que poden representar violència o agressió sexista.

Al mateix temps s’adverteix en relació amb la necessitat de garantir el consentiment mutu en les relacions sexuals.

Comentarios
Multimedia Diari