Un col.legi de la Selva del Camp, campió de Catalunya del Concurs Escolar de l'ONCE

A Catalunya hi han participat 17.231 escolars i 354 professors de 250 centres educatius.

25 mayo 2018 17:27 | Actualizado a 30 mayo 2018 10:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; David Bernardo, vicepresident del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya i Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona han lliurat els premis provincials de Barcelona i autonòmics de Catalunya als guanyadors del Concurs Escolar de l’ONCE i la seva Fundació.

A l'acte tambè ha participat Mercè Esteve, subdirectora general d’Ordenació i Atenció a la Diversitat del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que l'ha presidit

El Col·legi Sant Rafael (La Selva del Camp - Tarragona) ha estat guanyador provincial de Tarragona i autonòmic de Catalunya de la categoria A, 3r i 4t de Primària.

Alumnes de la escola Dominiques de l’Ensenyament (Barcelona) han estat guanyadors provincials de Barcelona de la categoria A, 3r i 4t de Primària.

Per la seva banda, l’Escola Guillem de Balsareny (Balsareny - Barcelona) ha estat guanyadora provincial de Barcelona i autonòmica de Catalunya a la categoria B, 5è i 6è de Primària.

També han estat guanyadors provincials de Barcelona i autonòmics de Catalunya els alumnes de l’Institut La Guineueta (Barcelona) que participaven a la categoria C, (ESO i FP Bàsica).

A Catalunya han participat al Concurs de l’ONCE i la seva Fundació 17.231 estudiants de 250 centres educatius, sota la coordinació de 354 professors i professores.

A tot l’Estat han participat en aquesta edició 140.268 alumnes de 2.301 centres educatius, sota la coordinació de 3.159 professionals de l’educació.

Sota el lema "Reinventem junts una escola per a tothom", el concurs ha posat a disposició dels participants diverses eines per treballar sobre aspectes tan rellevants com l'educació emocional, les intel·ligències múltiples, l'ús de les noves tecnologies, el redisseny de l’espai escolar o la diversitat a l'aula.

D'aquesta manera, han estat els propis escolars i docents els que han realitzat diferents propostes per fer una escola per a tothom.

Cada aula ha pujat a la pàgina web del concurs (www.concursoescolaronce.es) el seu treball. Els estudiants de Primària i Educació Especial han realitzat un cartell que reivindica una escola per a tothom, acompanyat d'una audiodescripció, mentre que els alumnes de l'ESO, FP i Batxillerat han gravat una peça audiovisual (d'un minut de durada) on es mostra com hauria de ser una escola inclusiva.

Per a la seva composició, els alumnes han pogut seleccionar retalls de revistes i diaris, utilitzar imatges d’Internet, fer fotos ells mateixos o realitzar una barreja de opcions anteriors.

A més, els escolars han pogut utilitzar totes les tècniques a què puguin accedir, des de les més tradicionals, com el collage (amb l’ús de cola i tisores), a qualsevol programa d’ordinador que els permeti tractar imatges (photoshop, editors on-line).Els guanyadors absoluts d’aquesta edició, gaudiran durant un cap de setmana a Madrid al campus “Reinventa l’escola”.

Comentarios
Multimedia Diari