Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Un col.legi de la Selva del Camp, campió de Catalunya del Concurs Escolar de l'ONCE

A Catalunya hi han participat 17.231 escolars i 354 professors de 250 centres educatius.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Una caseta de l'ONCE, en una imatge d'arxiu. Foto: DT

Una caseta de l'ONCE, en una imatge d'arxiu. Foto: DT

Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; David Bernardo, vicepresident del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya i Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona han lliurat els premis provincials de Barcelona i autonòmics de Catalunya als guanyadors del Concurs Escolar de l’ONCE i la seva Fundació.

A l'acte tambè ha participat Mercè Esteve, subdirectora general d’Ordenació i Atenció a la Diversitat del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que l'ha presidit

El Col·legi Sant Rafael (La Selva del Camp - Tarragona) ha estat guanyador provincial de Tarragona i autonòmic de Catalunya de la categoria A, 3r i 4t de Primària.

Alumnes de la escola Dominiques de l’Ensenyament (Barcelona) han estat guanyadors provincials de Barcelona de la categoria A, 3r i 4t de Primària.

Per la seva banda, l’Escola Guillem de Balsareny (Balsareny - Barcelona) ha estat guanyadora provincial de Barcelona i autonòmica de Catalunya a la categoria B, 5è i 6è de Primària.

També han estat guanyadors provincials de Barcelona i autonòmics de Catalunya els alumnes de l’Institut La Guineueta (Barcelona) que participaven a la categoria C, (ESO i FP Bàsica).

A Catalunya han participat al Concurs de l’ONCE i la seva Fundació 17.231 estudiants de 250 centres educatius, sota la coordinació de 354 professors i professores.

A tot l’Estat han participat en aquesta edició 140.268 alumnes de 2.301 centres educatius, sota la coordinació de 3.159 professionals de l’educació.

Sota el lema "Reinventem junts una escola per a tothom", el concurs ha posat a disposició dels participants diverses eines per treballar sobre aspectes tan rellevants com l'educació emocional, les intel·ligències múltiples, l'ús de les noves tecnologies, el redisseny de l’espai escolar o la diversitat a l'aula.

D'aquesta manera, han estat els propis escolars i docents els que han realitzat diferents propostes per fer una escola per a tothom.

Cada aula ha pujat a la pàgina web del concurs (www.concursoescolaronce.es) el seu treball. Els estudiants de Primària i Educació Especial han realitzat un cartell que reivindica una escola per a tothom, acompanyat d'una audiodescripció, mentre que els alumnes de l'ESO, FP i Batxillerat han gravat una peça audiovisual (d'un minut de durada) on es mostra com hauria de ser una escola inclusiva.

Per a la seva composició, els alumnes han pogut seleccionar retalls de revistes i diaris, utilitzar imatges d’Internet, fer fotos ells mateixos o realitzar una barreja de opcions anteriors.

A més, els escolars han pogut utilitzar totes les tècniques a què puguin accedir, des de les més tradicionals, com el collage (amb l’ús de cola i tisores), a qualsevol programa d’ordinador que els permeti tractar imatges (photoshop, editors on-line).Els guanyadors absoluts d’aquesta edició, gaudiran durant un cap de setmana a Madrid al campus “Reinventa l’escola”.

Temas

Comentarios

Lea También