Más de Reus

El personal del CAT112 no sabrà per quina empresa treballarà fins que no comenci a prestar el servei

L'organisme va oferir el contracte a tres companyies, de les quals només una va presentar oferta

ACN

Whatsapp
El personal del CAT112 no sabrà per quina empresa treballarà fins que no comenci a prestar el servei. Foto: ACN

El personal del CAT112 no sabrà per quina empresa treballarà fins que no comenci a prestar el servei. Foto: ACN

El personal del CAT112 no sabrà per quina empresa treballarà fins que la nova empresa que prestarà el servei a partir de la mitjanit d'aquest dijous comenci a operar. La companyia que fins fa unes setmanes s'encarregava de la gestió del Servei d'Emergències de Catalunya, Grupo Norte, va presentar un concurs de creditors voluntari. Des d'aleshores l'organisme ha engegat un procés per trobar una altra companyia que assumeixi la feina amb un "contracte d'emergència" de deu mesos. Segons han explicat fonts del 112 a l'ACN, es va oferir a tres empreses que ja tenen relació amb la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, però tan sols una va presentar oferta.

Serà aquesta la que, a partir de la propera mitjanit, atendrà les trucades al 112, però des de l'organisme no n'han volgut fer públic el nom. Tampoc els treballadors en tenen constància, segons han lamentat fonts del comitè d'empresa a l'ACN. Des de l'organisme han apuntat que el nou contracte expirarà el 31 de març del 2022 i que aleshores es farà un nou concurs per a un període més llarg. Fins aleshores les condicions del servei i laborals seran les mateixes que hi havia amb Grupo Norte i els treballadors seran subrogats per la nova prestatària. La situació afecta la plantilla formada per unes 220 persones, distribuïdes gairebé a parts iguals entre els centres de Barcelona i Reus.

Amb tot, els treballadors desconeixen qui els pagarà les nòmines de gairebé tot el mes de maig, a més de la part proporcional de la paga extra de juny -quasi cinc dels sis mesos-. A la vegada, denuncien la "precarització" que han patit en els últims anys i estudien fer vaga. Des del 112 han explicat que consideren que aquests salaris els haurà d'afrontar Grupo Norte, ja que el contracte no s'ha resolt fins fa unes hores. No obstant, serà l'administrador concursal de la companyia qui acabarà tenint l'última paraula, en funció de la capacitat econòmica que tingui l'empresa. Amb tot, des de l'organisme públic s'ha assegurat que "les retribucions estan garantides".

Temas

Comentarios

Lea También