Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Un llamp deixa sense llum i telèfon el nucli de Siurana i afecta l'església romànica

La forta tempesta d'aquest matí ha provocat diversos desperfectes en l'Església de Santa Maria, que data dels segles XII i XIII.

Redacció

Whatsapp
Imatge de l'afectació provocada pel llamp caigut a Siurana. FOTO: CEDIDA

Imatge de l'afectació provocada pel llamp caigut a Siurana. FOTO: CEDIDA

La forta tempesta amb aparell elèctric que s'ha precipitat damunt Siurana aquest matí de diumenge ha deixat sense llum ni servei de telèfon a la quarantena d'habitants de Siurana i també ha afectat l'Església de Santa Maria, que data dels segles XII i XIII.

El llamp ha caigut a l'església de Santa Maria, provocant diversos desperfectes. Els més importants, els quadres de subministrament elèctric, que han quedat fosos, al mateix temps que ha provocat una esquerda en una paret i caiguda de mobiliari de l'interior.

Caldrà avaluar els danys causats en una església que és considerada la més destacada d'estil romànic del sud de Catalunya, que data dels segles XII i XIII. Justament, el pròxim 9 de maig se celebrarà a la vila el tradicional Jubileu de Siurana.

L'alcalde de Cornudella de Montsant (d'on depèn el nucli de Siurana), Salvador Salvadó, i el regidor d'Urbanisme, Ramon Obradors, s'han desplaçat al lloc quan han estat alertats del que ha succeït. L'alcalde ha donat avís al rector de la parròquia.

Imatge dels desperfectes que ha causat el llamp. FOTO: CEDIDA

Subministrament elèctric

Operaris de Fecsa s'han traslladat al lloc aquest per tractar de restablir el subministrament elèctric tan aviat com es pugui. Es considera que donada la seva potència, el mateix llamp ha provocat la tallada de subministrament de llum i telèfon de tota la vila, ja que el transformador que subministra Siurana també ha quedat fos, com el quadre de Telefònica que es troba en els carrers de la vila.

El llamp també ha provocat un espectacular soroll que ha fet tremolar vidres d'habitatges de Cornudella, situada a vuit quilòmetres de Siurana.

Temas

  • Priorat
  • Siurana
  • Cornudella de Montsant

Comentarios

Lea También