Un passeig medieval a tocar de Misericòrdia a Reus

Una cinquantena de parades. La Fira Medieval organitzada per l’Associació de Veïns del Barri Monestir es va omplir de gom a gom durant la tarda

09 septiembre 2018 16:09 | Actualizado a 11 septiembre 2018 12:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una enorme graella dóna la benvinguda als visitants de la Fira Medieval, ubicada al passeig Misericòrdia. Sobre la graella, desenes i desenes de xoriços, llonganisses, botifarres, costelles i, fins i tot, seitons. 

El Tomàs és qui remena les brases sota la graella. «Venim de Jaén», explica, mentre amb unes pinces dóna la volta a una xistorra. «Aquest està sent un any de moltes fires. Hem anat a Sabadell, a Hostalric... i les que ens queden encara». 

El Tomàs, com la gran majoria de parades de la fira, assegura que divendres va ser un dia fluix, però que, en canvi, ahir dissabte, s’albirava una ingent quantitat de visitants. «Si el temps aguanta, avui serà un bon dia», assegura el Josep, que ve de Girona, i regenta una parada de xurros.

La meteorologia els va respectar prou. 

La Marina passeja amb la seva filla de dos anys. «Hem vingut a veure l’àvia, que viu aquí al costat, hem vist que hi havia ambient i hem vingut a donar un tomb». Quan li preguntem què busca en una fira com aquesta, la resposta és clara i directa: «ara mateix, xurros!». La seva filla els està demanant a crits per berenar. «En portarem a l’àvia també», conclou.

Una mica més endavant, la Carol i el David acaben de comprar magdalenes. «Venim de Tarragona. Havíem vist que feien la fira a través de les xarxes socials i hem decidit acostar-nos-hi». Els acompanya el seu fill, l’Alejandro, de només un any, que mira enlluernat tot el que el rodeja. 
De fet, de famílies se’n veuen per tot arreu.

Cada una de les parades de la Fira Medieval té el seu infant a tocar, xafardejant curiosament. Però també hi ha qui aprofita el passeig per canviar una mica el recorregut habitual del dissabte a la tarda. La Viqui i l’Albert de Riudoms i expliquen que «hem vingut a fer la volta per aquí perquè estem cansats de passejar pel centre», l’Albert riu, i de seguida rectifica: «és broma, eh?». Reconeix que, per sopar, potser sí que aniran al centre de la ciutat. 

Des de menjars de tota mena fins a joguines, bijuteria, articles de roba i complements... tota excusa és bona per participar en una Fira Medieval. L’únic requisit? Dur algun element que recordi l’edat mitjana. És igual si sota s’hi deixa entreveure un pantaló de xandall o unes sabatilles esportives de marca.

Entre el públic assistent s’hi deixen veure, però, dos individus armats amb una maça. Són dos actors que interactuen amb la gent i que donen més d’un ensurt als més menuts.

Es va fent fosc de mica en mica, i la Banda de Cornetes i Tambors comença a actuar. No s’ha d’oblidar que són les festes del barri.

Per cert. La gent no s’acosta amb gaire èmfasi a la polèmica mostra d’objectes de tortura...

Comentarios
Multimedia Diari