Un terrat malmès a Alt de Sant Josep de Reus provoca una disputa veïnal

Un veí té instal·lat un jardí des del 2012 que afecta l’estructura de l’edifici, provocant humitats i que part de la façana caigui. Es tracta d'un cas pendent de ressolució judicial

09 agosto 2017 16:54 | Actualizado a 03 noviembre 2017 13:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«Des del 2012 que denunciem davant dels òrgans competents el perill que té el mal ús que fa el veí d’una altra comunitat que té ús privatiu de la terrassa del nostre edifici. Ha plantat des de fa anys, sense notificar a la nostra comunitat, un xiprer i altres arbres en una torreta que es troba a terra i molt pròxima a la paret que dóna a la façana exterior», expliquen des de la comunitat de veïns afectada.


També manifesten que no disposen d’escala d’emergència contra incendis, ni disposen d’una sortida per arribar cap al terrat. Scurtu detalla també que arran de l’aparició d’humitats a l’habitatge d’una veïna, es van assabentar que a l’esmentat terrat hi havia un jardí que provocava despreniments de parts de la façana. Una dada que també corroboren informes tècnics als quals ha tingut accés el Diari. 

La comunitat vol demostrar que ha passat cinc anys lluitant pel cas i per això ho fa públic

De fet, cal recordar el succeït amb un vehicle estacionat a la zona el passat mes de juny, el qual va patir una sèrie de danys els quals van ser gestionats pels Bombers i la Guàrdia Urbana. Per tot plegat, hauran de col·locar una xarxa de protecció de la façana aquest divendres. 

El conflicte

Tot plegat, ha desencadenat en un conflicte veïnal, el qual està pendent de resolució judicial. «Ens sentim indefensos, perquè han passat cinc anys i l’assumpte ha empitjorat.Seguim sent els responsables legals dels danys produïts i l’Ajuntament ens obliga a pagar la rehabilitació de la façana per un pressupost d’entre 25.000 i 30.000 euros», continua una de les veïnes. Amb tot, la comunitat demana al consistori que prorrogui l’aplicació de l’expedient i li sol·liciten temps per poder conèixer la resolució judicial per saber si el veí que fa ús privatiu s’ha de fer càrrec dels desperfectes causats per les plantes. 


Estan preocupats, a més, per conèixer la situació en la qual es troba realment el sòl del terrat, ja que potser en el moment de la retirada de vegetació,  les arrels  que ja formen part de la mateixa paret podrien provocar més problemes. La situació sembla no centrar-se només en aquesta comunitat. Segons Scurtu, hi ha altres afectats a edificis contigus. «Comptant també els afectats de la nostra comunitat, tinc entès que podrien ser 4 habitatges els malmesos amb humitats, però només dos han manifestat queixes oficials», apunta la veïna. Malgrat tot, hi ha hagut casos en què les humitats han tornat a manifestar-se. «Volem demostrar que hem estat cinc anys lluitant i, finalment, hem volgut fer-ho públic per tal de mobilitzar  la situació», conclou.. 

Comentarios
Multimedia Diari