'Una assegurança ha de garantir una tranquil·litat'

Entrevista a Sílvia Ruano de l'Agència DKV de Reus

19 mayo 2017 15:53 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Sílvia Ruano va obrir el passat mes d’octubre l’Agència exclusiva de DKV Assegurances, situada al carrer Antoni Gaudí, a Reus. Amb una experiència de 17 anys, ara dóna un tracte totalment personalitzat als seus clients i des d’un espai més proper. Ofereixen assegurances de salut, dentals, de baixa laboral per a autònoms, de defunció, de vida i d’accidents.

- Com va arribar al sector de les assegurances?

- Doncs va ser per un anunci que vaig trobar al diari. Vaig fer l’entrevista pertinent i amb el temps m’hi vaig endinsar. Era un món en el qual no m’hi havia trobat mai, però que realment m’encanta. El món comercial sempre m’ha mogut i amb aquesta feina ho he descobert. A més, puc tenir un tracte proper amb la gent, i això és precisament el que més em motiva. En aquest cas, els meus clients no són pas uns assegurats més, sinó que formen part de la meva quotidianitat i em poden contactar fàcilment per qualsevol dubte que tinguin. A més, el perquè d’obrir una agència DKV a la meva ciutat també suposa pels meus clients un avantatge.

- Quin equip té a Reus?

- L’equip el conformem la meva companya Alícia Garcia i jo. Gairebé és la meva mà dreta i ajuda al fet que el procés sigui àgil. I com deia abans, som interlocutors únics, perquè fem la gestió personalitzada de qualsevol incidència dels assegurats. Tramitem directament les autoritzacions i facilitem totes les gestions.

- Després de 17 anys d’experiència, què s’ha endut?

- He après que t’has d’involucrar molt amb el client i tot es basa en fomentar una confiança. I és que una assegurança ha de garantir una tranquil·litat. De fet, després de tots aquests anys, si miro enrere, veig molta feina. A poc a poc, em vaig anar fent la meva cartera de contactes i ha estat una cerca contínua de referències i de clients. Una feina que baso en la sinceritat i la personalització. A DKV oferim tot el que és tema d’assegurances personals com ara les dentals, de defunció, d’accidents, de vida i de baixa laboral per a autònoms. A banda, posem especial atenció a l’orientació mèdica, perquè els clients estiguin tranquils amb els millors professionals i l’accés a la millor informació. El tipus de client és variat i va força orientat al tipus d’assegurança que vulgui contractar.

- Són especialistes en assegurances de salut, quins serveis ofereixen des de l’Agència DKV?

- Amb les llistes d’espera que hi ha a la sanitat pública, pots decidir ràpidament a quin centre o metge adreçar-te, i això fomenta una comoditat. En el tema de la salut, cada vegada hi ha més gent conscient que ha d’estar assegurada i coberta.

- Passant a un tema més laboral. Cada vegada hi ha més autònoms i convé assegurar-se...

- Exacte. A final de mes, un autònom està molt mal cobert. Normalment, treballi o no li arriben les despeses i, si amb tan mala sort algun dia pateix un accident no estant assegurat, pot patir molt. I, per descomptat, haurà de seguir pagant les seves quotes. El fet de tenir una assegurança de baixa laboral garanteix que l’autònom tingui ingressos quan no pot treballar.

- Els autònoms, però, n’estan al cas d’això?

- Molts vénen quan ja han patit el problema. Jo aconsello prevenció, perquè molts clients se’n recorden de fer-se una assegurança el dia que tenen un problema i han de tenir clara una cosa: que quan s’ha produït, no els quedarà cobert de cap manera. En cas contrari, ningú hauria de pagar una assegurança de salut quan ho podria fer quan fos necessari. No és així. L’assegurança l’has de fer quan estàs bé.

- Un altre punt són els decessos.

- Donem tranquil·litat a les persones en els moments més complicats de la vida. El cas dels decessos, és potser la pòlissa més contactada a la societat. I és que avui dia, un enterrament a Reus pot valer prop de 5.500 euros, que ha de gestionar la família. Molts cops, a més, les funeràries potser fan pagar molt més en veure que no hi ha una assegurança feta. Genera un trastorn. Ve de cop i no està planificat. Tenir una assegurança et permet despreocupar-te de tot. Del tema burocràtic, per exemple.

Comentarios
Multimedia Diari