Una concentració de carters al Mercadal de Reus

Vaga de Correus. Una trentena de treballadors s’aplega a la plaça per demanar millores laborals
i no descarten més mobilitzacions

21 mayo 2021 07:50 | Actualizado a 21 mayo 2021 08:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una trentena de treballadors de Correus va aplegar-se ahir al migdia davant de l’Ajuntament de la ciutat, tot lluint una gran pancarta de protesta i tot reivindicant un «servei postal de qualitat». Els motius, segons van aportar fa uns dies, són: «El desmantellament del servei postal públic, les retallades de plantilla i la no contractació de personal eventual per cobrir baixes o vacances». Per abordar tots aquests ítems, els assistents van dur cartells, també, els quals feien palès el seu descontentament: es van queixar de les seves condicions laborals actuals amb frases com ara «prou retallades» i «prou explotació».

D’altra banda, els professionals que van ser a plaça van demanar a l’empresa «més efectius» i una «cobertura total de la plantilla». Si bé la concentració d’ahir va ser la primera, «no descartem fer-ne més», va assegurar, a peu de carrer, el secretari general de la CGT Correus Tarragona –entitat organitzadora de la vaga–, Pau Pastor.

L’acció de convocar la vaga ahir –i segons van fer constar a la convocatòria d’aquesta–, va causar afectacions a «uns 100.000 usuaris de la ciutat i a més de 10.000 empreses reusenques».

Més enllà dels objectius esmentats, les persones que es van reunir al Mercadal van fer-ho, també, per «fer visible la problemàtica» i parlar amb l’alcalde Carles Pellicer i el regidor d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament, Carles Prats. «Cal que n’estiguin al cas. Ens van transmetre que havien tingut junta de portaveus i que totes les formacions polítiques van votar, unànimement, de tirar endavant una moció que donaria suport a les reivindicacions de la plantilla de Correus de Reus», va aportar Pastor, qui va ser a la reunió com a interlocutor, juntament amb membres del comitè de la vaga, delegats sindicals i representants dels treballadors.

Volen, per un altre costat, «parlar amb altres companys d’altres centres de treball, com ara Valls, El Vendrell i Tortosa, entre altres». La seva voluntat és «fer una anàlisi i saber quina és la situació actual dels empleats d’aquest servei públic».

Els orígens

Aquesta problemàtica, va continuar, «ve de lluny». La situa entre 2009 i 2018, quan «correus va amortitzar més de 15.000 llocs de treball a nivell estatal», i la part que li va tocar a Reus «va ser la pèrdua de cinc barris de repartiment i la no cobertura permanent d’uns altres cinc barris més», es va apuntar des del sindicat. «Darrerament, ens van suprimir quatre barris més i ens diuen que a l’estiu no es cobriran totes les vacants derivades de les vacances del personal», va exposar. La situació, com va descriure la CGT fa dies, «comporta una sobrecàrrega de treball, que s’ha tornat estructural i les plantilles no donen l’abast».

Pastor va recordar que la vaga «se suma a les reivindicacions que es fan a Catalunya»: «Com la de Sabadell, Terrassa i Barcelona».

D’altra banda i des de l’empresa de Correos, garanteixen la «qualitat del seu servei» i desmenteixen les acusacions sindicals. Realitzen, en aquest sentit, diversos aclariments. Fan saber, per posar un cas, que «no existeix cap pla de privatització de Correos, que és 100% pública». Afegeixen, a més, que garanteixen «la seva prestació en les mateixes condicions d’equitat, accessibilitat, assequibilitat i no discriminació que estableix la Llei 43/2010 del Servicio Postal Universal, de los Derechos de los Usuarios y del Mercado Postal (art. 1,2, art. 2 i art. 22.1)», expressen.

Manifesten, igualment, que «no s’estan realitzan acomiadaments, que com a companyia pública tenen l’obligació d’assignar eficientment els seus recursos, per la qual cosa adeqüen la seva plantilla al nivell d’activitat real, tot mantenint la qualitat del servei, els compromisos de lliurament en els terminis contractats i el respecte a les condicions laborals del seu personal».

Comentarios
Multimedia Diari