Una quarentena de tractors de pagesos de la fruita seca col·lapsa el centre de Reus

El centenar de manifestants s'ha concentrat al passeig Mata per exigir solucions davant la 'dràstica' retallada d'ajuts aplicada pel Departament d'Agricultura. També han reclamat a les llotges un sistema de preus més justos

19 mayo 2017 17:47 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una quarantena de tractors de pagesos del sector la fruita seca del Baix Camp s'han manifestat aquest dissabte a Reus per protestar per l'eliminació dels ajuts al camp. "Si volem pagesos al nostre territori i que aquest tingui conreus necessitem que tots els ajuts econòmics estiguin en marxa", ha explicat el responsable de Sectors Agrícoles d'Unió de Pagesos (UP), Jaume Ferrando, qui ha responsabilitzat de la "dràstica retallada" al Departament d'Agricultura de la Generalitat. Més concretament, les queixes sorgeixen tant per l'eliminació d'un 50% en el camp de les ajudes agroalimentaris, com per la manca de recursos fitosanitaris per al tractament de les plagues. "Volem deixar clar que no demanem més diners sinó que s'administrin millor", ha reivindicat el mateix Ferrando, assegurant que si la situació no canvia es veuran greument afectats fins a 310 explotacions del Camp de Tarragona.

La concentració s'ha iniciat sobre les 10 del matí al passeig Mata amb l'arribada dels primers tractors. Mitja hora després s'ha llegit un breu comunicat i el centenar llarg de pagesos reunit ha iniciat la marxa encapçalada per una pancarta amb el missatge Cap agressió més al territori! Volem viure de la terra! La nombrosa tractorada ha transcorregut pel passeig Sunyer, plaça del Nen de les Oques i Passeig Prim fins a arribar a l'Oficina Comarcal del Baix Camp del Departament d'Agricultura que es troba a l'edifici de l'Estació Enològica. Allí, els manifestants han aturat els seus tractors i han donat a conèixer un document de protesta que, posteriorment, han entregat als seus responsables perquè es faci arribar a Àngel Xifré, director dels Serveis Territorials d'Agricultura. En aquest s'exposa que el total de retallades en tots els camps exposats representarà una pèrdua d'uns 714.000 euros.

El gran nombre de tractors participants en la tractorada del sector de la fruita seca (avellana, ametlla i garrofa) ha obligat a tallar la circulació en diferents trams del recorregut hi ha provocat importants retencions de vehicles al centre de la ciutat. Un dels altres motius que ha generat la mobilització d'aquest dissabte ha estat també la denúncia per reclamar un sistema més transparent de preus que marquen les llotges. En aquest sentit, el responsable del sector de la fruita seca d'UP, Rafel Español, ha recordat que porten uns cinc anys de discrepàncies amb la Cambra de Comerç de Reus per la demanda que fixi uns preus més justos.

 

Comentarios
Multimedia Diari