Una ruta a la francesa pels indrets més emblemàtics

Els alumnes de primer de batxibac de l'Institu Gabriel Ferrater i Soler de Reus continuen amb un projecte educatiu francès
per practicar la llengua i conèixer la ciutat 

18 octubre 2017 10:19 | Actualizado a 18 octubre 2017 10:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«Cada vegada hi ha més alumnes que es proposen iniciar estudis francesos al nostre institut i el programa que integra el temari del batxillerat espanyol amb els continguts essencials de la realitat històrica, literària, social i política francesa, el Batxibac, són de gran ajuda», comença explicant una de les professores encarregades del primer curs de Batxibac a l’Institut Gabriel Ferrater i Soler de Reus, Marisol Arbués.  

Aquests estudis, maridats amb la marxa cap allà per submergir-se en la llengua són alternatives cada cop més freqüents. «Viure a l’indret on es parla la llengua que no domines és la millor manera d’aprendre-la», corrobora l’altra docent també encarregada de l’esmentat curs, Mercè Piñes. 

Una de les iniciatives que treballa fa prop de cinc anys el centre educatiu de la capital del Baix Camp són rutes fetes en francès pels propis alumnes de primer de batxillerat francès a un auxiliar de la llengua que ve de terres franceses.

Enguany han participat una desena d’alumnes en la iniciativa, que consisteix que cadascú intervingui a través d’una exposició oral preparada prèviament. La finalitat està dedicada a una visitant francesa, ja endinsada en l’aprenentatge de l’espanyol i l’àmbit de les llengües, per tal que conegui millor la ciutat a través d’un altre idioma. L’activitat es va dur a terme aquest dilluns passat. Els alumnes de l’Institut Gabriel Ferrater i Soler van elaborar una ruta dedicada a l’auxiliar francesa Chloé Pérez, natural de la ciutat Aix-en-Provence, antiga capital de la regió històrica de la Provença.

Enguany han participat una desena d’alumnes en la iniciativa, que consisteix que cadascú intervingui a través d’una exposició oral preparada prèviament. La finalitat està dedicada a una visitant francesa, ja endinsada en l’aprenentatge de l’espanyol i l’àmbit de les llengües, per tal que conegui millor la ciutat a través d’un altre idioma.

La visió que va obtenir Chloé de la ciutat va ser de molta activitat. «Reus és molt agradable i hi ha molts racons per descobrir», va valorar Pérez el dia de la visita guiada. Està familiaritzada amb l’espanyol i ja es troba en el tercer any d’estudis universitaris relacionats amb la llengua. «Poder practicar i educar l’oïda és molt necessari i quan vaig escollir ser auxiliar de llengua, se’m va oferir participar en un projecte que no podia rebutjar», contiua detallant.  
 

El recorregut
El recorregut que van oferir cadascun dels estudiants del batxillerat francès va passar per la plaça de Prim, la plaça del Pintor Fortuny, la plaça de les Peixateries Velles, la zona del mercat davant el Mercat Central i la plaça de la Llibertat, entre altres. Cadascuna de les explicacions es van centrar en anomenar la peculiaritat del racó emblemàtic, els orígens del seu nom i la seva història.

Molts dels guies van portar els seus escrits i d’altres van preferir maridar-los amb la improvisació. «Cada any els del primer any tenen l’oportunitat de fer aquesta pràctica. S’allunya de qualsevol exposició oral que poden fer a classe i és a la seva ciutat i poden parlar amb algú nadiu», conclouen sobre el projecte Arbués i Piñes. 

Comentarios
Multimedia Diari