Reus Inclusió

Una vintena d’infants, al Casal Esportiu Adaptat de Reus

Nens i adolescents amb trastorns del neurodesenvolupament han gaudit durant el juliol d’esports i diverses activitats i teràpies

REDACCIÓ

Whatsapp
Participants del Casal Esportiu Adaptat de Reus, durant les activitats programades.  FOTO: ALFREDO GONZÁLEZ

Participants del Casal Esportiu Adaptat de Reus, durant les activitats programades. FOTO: ALFREDO GONZÁLEZ

Divuit infants i adolescents amb trastorns de l’espectre autista lleus o moderats i altres trastorns de neurodesenvolupament han participat en les activitats del casal esportiu adaptat ‘A l’estiu..., Supera’t!!!’, organitzat pel Club Natació Reus Ploms i l’Associació Supera’t amb el suport de la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, entre el 6 i el 31 de juliol. Enguany, el casal ha comptat amb un equip professional format per set monitors i una directora. Això ha facilitat que a l’hora de fer algunes activitats, s’han pogut dividir els participants en grups reduïts. Dijous passat a la tarda es va fer la cloenda amb una trobada en què van participar infants, familiars, monitors i organitzadors del casal.

Durant un mes, les instal·lacions del Club Natació Reus Ploms han acollit aquest casal, en què els participants han practicat diverses activitats esportives com atletisme, bàsquet, futbol, handbol, iniciació a l’hoquei, jocs d’aigua, jocs de cooperació, pàdel, salvament i socorrisme, tenis, voleibol i waterpolo. També s’ha fet teràpia amb gossos, música tradicional, etc. Unes pràctiques que han estat un mitjà per millorar les seves capacitats i habilitats. En concret, han facilitat treballar la millora de l’autoconcepte i l’autoestima, els hàbits d’autonomia i de coneixement del cos, les relacions entre ells i amb els monitors, l’enfortiment dels vincles d’amistat i tenir cura de la higiene personal.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, considera que aquest estiu encara ha estat més necessari que en altres edicions que infants i adolescents hagin pogut fer aquestes activitats: «La pandèmia és un sotrac. Aquest casal esportiu adaptat ha esdevingut un espai de suport emocional molt important».

Temas

Comentarios

Lea También