Veïns de Misericòrdia es queixen de la brutícia d'un solar abandonat

Un rodamón viu en un barracó del descampat des de fa cinc anys. Té la clau del cadenat que tanca el terreny i es dedica a vendre la ferralla que acumula. A més, alimenta els gats del carrer

19 mayo 2017 22:03 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

A l’avinguda de Sant Bernat Calbó, a prop del Santuari de Misericòrdia hi ha un petit solar que porta des del 2008 abandonat.

En un primer moment aquell solar, terreny que pertany al constructor Angullo, anava a ser una zona verda amb parc infantil, però l’esclat de la bombolla immobiliària i la crisi econòmica va afectar el constructor, que va haver de presentar un concurs de creditors i va estar en fallida.

Des de llavors el solar es troba tancat amb unes tanques provisionals força desgastades i amb un sense sostre que viu en un barracó i alimenta a gats.

La promesa del constructor era que en aquest espai hi hagués una zona verda urbanitzada, com un espai més per gaudir, amb gronxadors o tobogans per als nens del barri i, que un cop feta, seria l’Ajuntament de Reus qui s’encarregaria del manteniment i les despeses. Però la cosa no ha anat així.

A més, es pot observar encara el cartell de la urbanització que volia fer Angullo, amb les imatges de com hauria estat l’espai. «Volien fer un parc infantil com el que hi ha a l’altra banda de l’avinguda, però no ha estat així; el solar porta molts anys abandonat», explica l’Antonio Sánchez, veí del barri. La casa de l’Antonio està just al costat del solar, i darrere del seu pati toca amb el barracó de l’home sense sostre.

«Aquest noi fa molt de temps que viu aquí –uns cinc anys– venent la ferralla que acumula. A més, té la clau del cadenat que obre les tanques del solar», afegeix l’Antonio.

La Maria Bargalló, una altra veïna de la zona, es queixa d’una colònia de gats, que s’origina, principalment, per persones que van al solar per alimentar-los: «Gats hi ha en el solar i pels carrers, el problema és que si la gent ve al solar a donar menjar.

Començaran a venir molt més i acabarà originant una colònia molt gran de gats, i se’ns pujaran als balcons, als patis i a la piscina, com passa a vegades».

Per una banda, la problemàtica dels gats sembla que s’està gestionant: «El noi que viu al barracó ha penjat un cartell on demana que no alimentin als gats, que d’ells i de la seva alimentació ja s’encarrega ell», apunta l’Antonio. Per l’altra, el que provoca més inseguretat als veïns és la brutícia i abandonament del terreny.

Les tanques del solar tenen ferros que sobresurten i que algun nen es podria clavar. A més, hi ha una gran quantitat de matolls al llarg del solar que no estan cuidats, i, que a part d’acumular brutícia, podrien incendiar-se.

«Hi ha molts matolls i molta gespa seca que es podria incendiar, i més ara que s’apropen les festes de Misericòrdia i els nens tiren petards pels carrers. Moltes vegades els veïns hem hagut de llençar aigua amb les mànegues des dels patis de casa per tractar de mantenir l’espai el menys sec possible», explica l’Antonio Sánchez.

Després dels requeriments dels veïns al consistori, des d’aquest asseguren que enviaran un requeriment a la societat administradora que gestiona la constructora en fallida, per tal que netegi el solar.

 

Requeriments

Des de principi d’any l’Ajuntament de Reus ha fet 68 requeriments a propietaris de solars que estan en mal estat o abandonats a la ciutat, perquè realitzin una neteja i manteniment de l’espai. Si passats deu dies la constructora no ho fa, l’Ajuntament podrà actuar subsidiàriament.

Comentarios
Multimedia Diari