Más de Reus

Vermuts Miró de Reus, guardonat als Premis Vinari 2019

Miró Rojo Fusión by Paco Pérez guanya per segona vegada com a Millor Vermut Innovador

Diari de Tarragona

Whatsapp
Vermuts Miró de Reus, guardonat als Premis Vinari 2019

Vermuts Miró de Reus, guardonat als Premis Vinari 2019

Miró Rojo Fusión s’ha coronat per segona vegada com el Millor Vermut en la categoria d’Altres Estils dels Premis Vinari dels vermuts catalans en l’edició 2019.

Aquest vermut neix de la col·laboració amb el xef català Paco Pérez que compta amb 6 estrelles Michelin i, que a l’edició 2017, tot just un any i mig després de sortir al mercat, ja va aconseguir la medalla d’or en aquesta categoria i distingit com el millor vermut innovador pel jurat dels Premis Vinari format per sommeliers, enòlegs i prescriptors del món del vi i el vermut.

També en aquesta edició, el Miró Blanc ha guanyat una medalla de plata en la categoria de Vermuts Tradicionals Blancs i ha estat seleccionat pel Club del Barman de Catalunya com el Millor Vermut per a Cocteleria.

L’original Miró Rojo Fusión és fruit de la inquietud del reconegut xef per potenciar l’hora de l’aperitiu i poder-lo oferir en els seus restaurant d’alta cuina. Es buscava una creació innovadora que enaltís els sabors mediterranis, valors que comparteixen les dues cases i que van estar treballant conjuntament durant un any per trobar la fórmula perfecta.

El secret del seu èxit és la doble maceració del vermut amb el protagonisme d’un ingredient de proximitat: les olives arbequines de Masroig. Paco Pérez i els enòlegs de Miró troben en les múltiples propietats de l’arbequina, l’oliva que dona els millors olis del món, que és el botànic més complet per a elaborar un Vermut Roig i que esdevingui la beguda perfecte per al moment de l’aperitiu, potenciant els sabors dels altres botànics i aromatitzant l’experiència gastronòmica al màxim.

El Miró Rojo Fusión va sortir al mercat a l’estiu de 2015 i, actualment, es troba en distribució a les principals cadenes i establiments gourmet, a més de tots els restaurants del xef Paco Pérez, fins i tot, en la seva darrera obertura a Manchester, el restaurant “Tast”, on fa la màxima divulgació del producte català tradicional i el vermut hi té un ampli lloc a la carta de begudes i cocteleria.

Miró Blanc, el millor vermut per a cocteleria

La referència Miró Blanc ha estat el vermut elegit pel Club del Bàrman de Catalunya com el millor vermut per a combinar. Josep M. Gotarda, el seu president, ha fet l’entrega del premi i n’ha destacat la seva versatilitat i l’equilibri entre els sabors dolç i amarg per elaborar combinats molt refrescants i amb tocs mediterranis.

En l’acte lliurament, Mariona Vilanova, bàrman de consolidada trajectòria del Nykteri's Cocktail Bar de Girona, ha recreat un còctel especial per al vermut Miró Blanc que ha batejat amb el nom de “Nykte”, la deessa de la nit en la mitologia grega, pel color violeta tant atractiu que adopta aquest còctel amb la combinació de la ginebra i la llima.

Durant l’acte de lliurament dels premis conduït per l’actor Biel Duran a la Masia Freixa de Terrassa, Remei Prats, presidenta de Vermuts Miró, recollia els distingits reconeixements pels aperitius de Reus.

Temas

Comentarios

Lea También