Vi i gastronomia, el maridatge de luxe de la Nit de les Garnatxes de Capçanes

Es degustaran les 4 garnatxes de cada terrer del celler i les tapes dels restaurants Villa Retiro de Xerta i Les Moles d´Ulldecona

19 mayo 2017 15:31 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Celler de Capçanes celebra aquest divendres, 28 d’abril, a partir de les 23 hores, l’onzena edició de la Nit de les Garnatxes. Un any més la festa del vi transformarà el celler en un espai festiu i cultural amb exposicions artístiques, música i degustacions de vins i gastronomia.

Un acte que en els darrers anys ha reunit més de 1.000 persones per degustar les garnatxes Panal 2016 (100% garnatxa vinya vella), un vi fàcil de beure i entendre; Llicorella 2016 (100% garnatxa vinya vella), un vi mineral; Argila 2016 (100% garnatxa vinya vella), un vi salvatge; i Calissa 2016 (100% garnatxa vinya vella), un vi fresc i subtil.

Durant la Nit de les Garnatxes també es donaran a conèixer les garnatxes joves amb tots els seus colors: Mas Donís Blanc 2016, Mas Donís Rosat 2016, Mas Donís Negre 2016; i també el vi dolç Pansal del Calàs 2012.

Les tapes

Enguany els restaurants Villa Retiro de Xerta i Les Moles d’Ulldecona, reconeguts amb una estrella Michelin, són els encarregats d’elaborar les tapes que maridaran cadascun dels vins. Prèviament a l’elaboració de les tapes, els xefs i els sommeliers van tastar els quatre vins per trobar la inspiració i la creativitat per crear el millor maridatge. D’aquesta manera Jeroni Castell, de Les Moles d’Ulldecona, s’ha decantat per les garnatxes Panal i Calissa, i Fran López, de Villa Retiro de Xerta, per les garnatxes Argila i Llicorella.

Els maridatges proposats pels xefs són: un ‘Cucurutxo de pebre vermell farcit de mousse d’anguila fumada i tomacó escalivat’ per acompanyar la Garnatxa Panal utilitzant productes del territori com l’anguila i el tomacó de penjar; i un ‘Cruixent de pollastre rostit’ per maridar la Garnatxa Calissa, una original tapa que funciona a la perfecció amb el vi.

La Garnatxa Argila, la més complexa i salvatge, l’acompanyarà una tapa de ‘Coca de ventresca de tonyina i salmó amb taronja i all negre’, una proposta culinària que esdevé una muntanya russa de sabors i textures que lliguen amb tots els matisos d’aquesta garnatxa. I per últim la Garnatxa Llicorella es maridarà amb una tapa de ‘Corder a baixa temperatura amb parmentier d’espècies’. Amb un vi tan estructurat com la llicorella la melositat del xai lliguen perfectament quant a textures i els tocs especiats lliguen amb les notes de fruita negra i mineral de la garnatxa.

Cada any es conviden diferents cellers per donar-los a conèixer. Aquest any hi participen Vidvertus, Molí dels capellans, Vinícola de Sarral, Carles Andreu, i Cara nord de la DO Conca de Barberà. Les entrades només es poden comprar per anticipat a 28 €, trucant al 977 178 319 o enviant un mail a cellercapcanes@cellercapcanes.com.

Comentarios
Multimedia Diari