Victòria per als Xiquets de Reus

Festa Major. La plaça del Mercadal, plena de gom a gom, va acollir ahir el 8è torneig dels jocs tradicionals dels Cóssos i els de la camisa avellana van esdevenir guanyadors

27 junio 2019 07:55 | Actualizado a 12 julio 2019 09:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La reivindicació de la pràctica dels jocs tradicionals del segle XIX segueix imposant-se en arribar la celebració dels Cóssos en el marc de la Festa Major de Sant Pere a Reus i, ahir dimecres, reusencs i reusenques van voler assistir a la plaça del Mercadal amb l’objectiu de comprovar-ho. 

Tot i la calor i els rajos de sol, la vuitena edició dels jocs va transcórrer de forma animada i tranquil·la, amb crits i molta il·lusió per part dels equips dels elements festius de la ciutat que hi van participar. Tot van ser cartells amb bons desitjos i moltes samarretes de colors que identificaven a quina colla pertanyia cadascú.

Com ja és habitual, al torneig, els participants van haver de dominar l’art de les bitlles, les curses de sacs, les carreres de cintes i el pal ensabonat. Proves que per a alguns van ser més fàcils i, per a altres, no tant. Sens dubte, la que va triomfar més entre el públic,  va ser la dels sacs. Tot i que la del pal ensabonat no es va quedar enrere. La segona ronda va fer-se esperar, ja que hi va haver temps d’espera afegit: un cop es van concloure tots els jocs, hi havia encara participants que havien de completar la corresponent carrera de cintes. 

A mesura que es van anar produint les eliminatòries, els ànims i les actuacions dels diversos grups d’animadors i animadores eren més emocionants. Coreografies improvisades i molt d’afecte entre els membres concursants van combinar-se amb les sessions musicals de la Banda de la Festa Major, la qual va exhibir estoica les seves ganes de festa i imparable energia. De fet, s’hi van poder veure (just a l’inici de la tercera ronda de competició), ampolles d’aigua entre els peus dels músics, encara plenes. Uns vertaders herois.

Fase decisiva

Amb la música de fons de l’Inspector Gadget va començar la tercera fase, decisiva per al col·lectiu de Nanos i el Ball de Gitanes, que van quedar força ben parats. Malgrat tot, els que certament van imposar-se com als guanyadors a les proves finals van ser els de la camisa avellana. 

Els Xiquets de Reus van assolir la victòria en la jornada competitiva d’ahir. Això significa que són els més forts de la ciutat, van estar prou coordinats com per superar la prova de la corda, la qual es du a terme entre els dos grups rivals que han arribat a la final.

Comentarios
Multimedia Diari