A la recerca de l’equilibri social

La Plataforma Comerç Solidari de Reus munta una campanya de recollida de fons per a la Fundació Mn. Frederic Bara i Cortiella que finalitzarà el 2 de desembre

05 noviembre 2017 20:17 | Actualizado a 05 noviembre 2017 20:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sumar esforços per dinamitzar la solidaritat i assolir cert equilibri social. Amb aquest objectiu la Plataforma Comerç Solidari de Reus torna a impulsar una nova campanya per recaptar fons, aquest cop destinats a la Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella, una entitat sense ànim de lucre activa des de fa més de 30 anys i que té com a finalitat acollir a infants i joves amb necessitats econòmiques, socials o familiars especials a través d’activitats educatives de lleure. Entre les formes previstes per a la recollida de fons hi ha la destinació d’una part de la venda de productes o serveis per a les grans cistelles que s’estan muntant; venda (i compra) de butlletes per al sorteig d’aquestes cistelles; recaptació en les activitats que es facin a la festa de cloenda del 2 de desembre –amb localització encara per confirmar–; i altres tipus d’aportacions que es puguin generar.

En aquesta edició es donarà una empenta especial a la promoció de la rifa de lots de productes aportats per empreses col·laboradores. La venda de butlletes en establiments participants per a aquesta rifa –situats passant de la seixantena–, es preveu que sigui una important font de recaptació.  Cadascun dels establiments participants lluiran el cartell que ha dissenyat l’equip de Mirall Digital, que també està disponible a la pàgina de Facebook de la plataforma (@comerçsolidarireus) i per a qualsevol informació també està disponible el correu electrònic comercsolidarireus@gmail.com). 

La celebració de comiat inclourà activitats variades com tallers de ball i música en directe

«Amb la primera campanya que vam fer l’any passat, amb la qual vam aconseguir més de 3.000 € per a Proactiva Open Arms i una gran participació, enguany hem aconseguit encara més gent, tant botigues com empreses i emprenedors. Tots els qui creuen en les bones causes. Aquest cop, a més, volíem destinar els ajuts a una entitat local», comença explicant Benedicte Ronco, propietària de la Creperia Kenavo, i la Montser rat Godoi, de la botiga Atzavara, unes de les participants a la campanya solidària. 

L’agrupació no para de sumar gent. «Està oberta a tothom i és molt activa», corrobora també Xavier Pàmies, també membre col·laborador. Van passar de ser-ne tres reunits l’any passat a arribar a unes deu persones a les reunions. Segueixen una programació rigorosa i s’ajunten setmanalment per acabar d’enllestir els preparatius de la festa de la cloenda, dia en el qual es coneixeran  també els resultats de la rifa. Es preveuen diverses activitats, com ara música en directe, taller de ball, vermut musical i un llarg etcètera. «Farem esment especial a la Fundació Bara, que també presentaran activitats com La Bicicleta Solidària –un programa de recollida de bicicletes en desús–, que fan amb Bicicamp. «Ara ens comencen a fer visibles, se’ns coneix i això es nota», reconeixen contentes Godoi i Ronco.

Comentarios
Multimedia Diari