'Al sector de l'alimentació no et pots adormir'

Entrevista a Núria Queralt, propietària de l'establiment Colmado Giner

19 mayo 2017 17:36 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

- A quan es remunten els orígens del Colmado Giner?

- Fa prop de 70 anys que existeix l’establiment com a Colmado. Té molta història i es va consolidar com a botiga d’alimentació generalista. El meu marit i jo vam agafar el negoci, perquè la segona generació dels Giner es jubilava. El Colmado havia estat al raval de Jesús i va passar al carrer de Salvador Espriu.

 

- Té experiència en el comerç...

- Vinc de pares botiguers, i del Colmado en sóc mestressa fa prop de quatre anys. Des del principi vam pensar que el millor seria especialitzar-nos en el menjar gurmet. És el nostre mercat. Tot el que és pernil, embotits i productes de qualitat és el que ens caracteritza.

 

- Després d’anys dedicant-se a aquest àmbit, què ha après?

- Que en el sector de l’alimentació no et pots adormir, perquè hi ha molta competència. És una lluita difícil, perquè avui dia les marques cada dia canvien d’amo i el nou que l’agafa fitxa per grans supermercats. A més, s’ha posat molt de moda tot el que és gurmet. El producte és més natural, sense tants additius, de proximitat i de producció més limitada. A més, no els trobes a tot arreu, i menys en establiments de grans superfícies.

 

- Conserveu clientela fixa?

- Sí. En quedar-nos el negoci ens vam mantenir els treballadors que hi havia i els clients assidus. La nostra meta sempre ha estat donar continuïtat a la botiga d’abans. Però a la vegada també volem renovar-ho. De fet, la setmana vinent obrim espai nou.

 

- En què consisteix?

- Aquest dimecres, dia 2 de novembre, obrirem un espai de degustació anomenat ‘Les Taules’. En realitat, la gastronomia va cap a aquest camí. Suposa un descobriment de noves formes de tastar els productes de qualitat. Volem que la gent estigui a gust, sense gens de pressa. A més, així tenim una altra via per donar a conèixer els nostres productes, perquè també tenim plats preparats. I és que s’ha de reconèixer que per cuinar un plat elaborat la gent cada vegada té menys de temps, com una fideuada o unes croquetes. El món va cap aquí. El Colmado i el nou espai es comunicarà i es nodrirà l’una de l’altre.

 

- Es podran fer tot tipus d’àpats?

- Exacte. Si vols prendre’t un caputxino amb un croissant, ho pots fer. I si vols fer un aperitiu abans de sopar, també. És el que anomenen ara com a afterwork. A més, comptarem amb una terrassa, que ja ens anirà bé, perquè la podrem fer sevir durant tot l’any, ja que està coberta amb el passatge.

 

- És tota una aposta...

- Hem cregut convenient que hem de compaginar el comerç de sempre i ampliar la bona fama adquirida amb els anys amb el bon fer i traslladar-ho una mica cap aquí. Des que vam arribar aquí sempre havíem tingut al cap fer alguna cosa d’aquest estil. Perquè és una botiga cèntrica, però no amb masses de gent. Volem que no hi hagi cap secret pel que fa a l’activitat dels cuiners. Per tant, ho elaboraran tot a la vista.

 

- A banda de la venda estricta de productes, feu altres activitats?

- Sí, acostumem a fer omplir butlletes als clients amb els seus correus per enviar petits documents informatius de les diferents degustacions que duem a terme aquí. Anunciem maridatges amb vi i degustacions de cervesa artesanal, per exemple. Ara la cervesa està de moda i alguns dels creadors de les cerveses artesanals també fan una mica d’explicació i ja va bé.

 

- També esteu força arrelats a la ciutat...

- Intentem estar atents a la tradició de la ciutat. Per la celebració de Corpus vam tenir les coques de cireres mitjanes i individuals amb el segell de la Confitera Padreny i molts dels nostres productes són susceptibles de compartir dins una revetlla i a la Festa Major també. A més, el pernil, sigui la temporada que sigui, sempre se’ns acaba.

Comentarios
Multimedia Diari