Albert Bermúdez agafa les regnes de l’Orfeó Reusenc

La Junta Directiva ha estat renovada amb membres joves, amb l’objectiu de «modernitzar» aquesta entitat de caràcter cultural

09 mayo 2019 08:18 | Actualizado a 10 mayo 2019 08:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Albert Bermúdez és, des de divendres passat el nou president de l’Orfeó Reusenc, prenent el relleu d’Ester Cos. Així ho va decidir l’Assemblea General la setmana passada, una decisió que Bermúdez assegura que li fa molta il·lusió i que atribueix a la seva participació «en totes les activitats de l’Orfeó», al llarg dels 8 anys que fa que forma part de l’entitat, des del 2011. Per exemple, ha estat vinculat a l’Esbart Dansaire, l’Orfeó, el Cor Jove, el Cos de Bastoners i la Secció de Teatre. També destaca per la seva implicació en la creació i direcció de Misericòrdia: de Reus al cel.

Els 17 membres restants que també formen la Junta Directiva de l’Orfeó Reusenc han estat totalment renovats amb «persones de totes les edats i tots els col·lectius de l’entitat», destaca el nou president, la qual cosa veu molt positiva, «ja que això ens ofereix un ventall d’idees molt més ampli».

Segons afirma Albert Bermúdez, doncs, el seu principal objectiu és «modernitzar i adaptar l’entitat als nous temps» i treballar per captar gent jove. «Hem detectat que a Reus hi ha molt de jovent que vol cantar i és per aquest motiu que, recentment, vam posar en marxa el Cor Jove», explica. També posa en valor l’espectacle Misericòrdia: de Reus al cel, «un muntatge teatral que també busca el vincle amb la gent jove», destaca. 

En aquest sentit, l’Orfeó Reusenc vol seguir treballant en aquesta línia de rejovenir una entitat que compta amb, aproximadament, 300 socis. D’altra banda, Bermúdez també posa com a objectiu «treure el màxim profit de les instal·lacions i que aquells que ja formen part de l’Orfeó, que s’hi sentin a gust».

Forta activitat diària

Tal com recorda el nou president de l’Orfeó Reusenc, l’entitat acull una gran activitat diària, amb diverses corals, Cos de Bastons, Secció de Teatre i activitats infantils. A més, també es desenvolupen altres activitats, com Els Pastorets o Misericòrdia: de Reus al cel.
Aquesta entitat cultural reusenca va ser fundada el 1918 pel mestre Estanislau Mateu, tot i que la seva activitat ja data de l’any 1860 com a secció coral del Centre de Lectura. Des de llavors, poc a poc, ha anat creixent amb noves seccions fins a convertir-se en l’actual Orfeó.

Comentarios
Multimedia Diari