Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Casa Navàs de Reus fusionarà patrimoni amb màgia, música, dansa i teatre, el 7 de juny

L’edifici modernista acollirà el nou Festival Experiències Casa Navàs, que combinarà visites amb quatre peces artístiques en diferents espais de l’habitatge

06 mayo 2024 13:34 | Actualizado a 07 mayo 2024 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El patrimoni de Casa Navàs es fusionarà amb diferents disciplines artístiques el proper 7 de juny amb el nou Festival Experiències Casa Navàs. Durant aquell dia, la visita a l’edifici modernista serà inèdita, passant per espais que habitualment no es mostren, com el soterrani, i entrellaçant-se amb quatre peces artístiques que els visitants s’aniran trobant en diferents espais. Tan sols es faran quatre passis (a les 19.30 h, 20 h, 20.30 h i 21 h) i cada un durarà dues hores.

Tal com ha explicat aquest dilluns, 6 de maig, la directora de Casa Navàs, Sílvia Sagalà, l’espai de la botiga serà el punt d’inici de la visita. Aquí, el públic es trobarà amb el primer espectacle, Consemblant, dels joves artistes reusencs Silvio i Ovidi Álvarez. Dos germans que sumen esforços en un nou muntatge que combina dansa contemporània amb música.

Una segona càpsula artística serà de màgia, de la mà del mag Jordi Caps, que l’any 2022 es va proclamar primer i únic mag a guanyar el programa televisiu Got Talent. En aquesta ocasió, proposa A propíssim, un muntatge a la terrassa de casa Navàs que inclourà cartomàgia, mentalisme i també tocs modernistes.

El recorregut passarà per l’anomenada sala de la bomba de la segona planta, la que es va veure més afectada per la bomba de 1938, que també va malmetre la torre i el capcer del frontispici de l’edifici. En aquest espai, la companyia Les Candidates presentarà una obra de microteatre, Interrail, amb les actrius Marina Buisan i Nataniel Sánchez. Una obra d’uns 15-20 minuts de durada sobre la reflexió que fan unes noies que han complert 30 anys.

Els passis del Festival Experiències Casa Navàs finalitzaran al soterrani. Aquí és on hi ha l’accés al refugi antiaeri de la plaça Mercadal i on, precisament, s’interpretarà la perfomance Reus en guerra. La proposta combina lectures dramatitzades, música i arts plàstiques que evocaran els bombardeigs que Reus va patir durant la Guerra Civil Espanyola. La base són textos seleccionats pel periodista David Fernández, a partir del llibre Viure sota les bombes (1937-1939), d’Ezequiel Gort i Salvador Palomar, i la conferència La Guerra Civil en la memòria personal, d’Ezequiel Gort. La performance compta amb la música en directe del guitarrista Toni Just, la pintura de Guillem Duran i la lectura de textos interpretats per l’actriu Aïda Pitarch.

La directora de Casa Navàs, Sílvia Sagalà, destaca que aquest és un projecte «que fa molt de temps que teníem en ment» i ara, finalment, veurà la llum. Una proposta que s’estrena enguany i amb la intenció de repetir anualment. La iniciativa compta amb el suport de l’Agència Reus Promoció de l’Ajuntament de Reus. Noemí Llauradó, regidora de Projecció de Ciutat, valora la «fusió de patrimoni i l’art Km0» que proposa aquest nou Festival Experiències Casa Navàs.

Les entrades tenen un cost de 23 euros i permetran recórrer l’interior de Casa Navàs acompanyats d’un guia i gaudint d’aquests quatre espectacles. Els socis del Club Casa Navàs ja poden reservar entrada aquesta setmana, fins al 13 de maig, enviant un correu a info@casanavas.cat. Serà a partir del dimarts vinent, dia 14, que les entrades s’obriran a tothom, que es podran adquirir a la mateixa Casa Navàs, a l’Oficina de Turisme del Gaudí Centre i a través de www.casanavas.cat.

Comentarios
Multimedia Diari