Conèixer racons de la ciutat a través de rutes amb patins en línia

L'associació Reus Patina compta amb 30 membres i amb rutes d’allò més consolidades

17 mayo 2018 13:53 | Actualizado a 17 mayo 2018 14:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’associació Reus Patina, amb un any i escaig de vida, ha aconseguit aplegar més participants per practicar l’hoquei amb patins, una modalitat que permet també conèixer els racons de la capital del Baix Camp.

Reus Patina es tracta d’una associació de patinatge en línia que té com a objectiu donar a conèixer una altra modalitat de joc d’hoquei: la que es fa a sobre d’uns patins en línia. Aquesta iniciativa va sorgir de l’esperit emprenedor del tarragoní Javier Rubió, qui juntament amb Marta Papió i Josep Maria Alcover van decidir apostar seriosament en crear l’agrupació. 

De fet, dediquen un temps de forma totalment voluntària a ensenyar i millorar la tècnica. En qüestió d’un any i escaig, han aconseguit agrupar una pila de gent i s’han esforçat per crear una sèrie de rutes, tant per als que són principiants i s’animen a provar per primer cop amb els patins i l’estic, com per a aquells veterans en l’esport. 

L'objectiu és donar a conèixer una altra modalitat de joc d’hoquei: la que es fa a sobre d’uns patins en línia

Rubió també destaca que totes i cadascuna de les rutes passen per zones molt caracteristiques de  la ciutat. D’aquesta manera, «els visitants descobreixen Reus d’una forma diferent».

La finalitat que aporta Reus Patina de conèixer millor la ciutat s’ha fet visible gràcies a l’entorn digital. «Les xarxes socials ens han ajudat a adquirir visibilitat. Tenim un compte de Facebook, Instagram i  un grup de Telegram. A través d’aquests entorns digitals, hem pogut organitzar horaris i realitzar les rutes. I és que el més difícil és citar gent en un horari determinat, ja que molts han de treure el temps d’on no en tenen», aporta Josep Maria Alcover. 

A tot això, Javier Rubió destaca que practicar aquest esport aporta molts valors. «Uns temes que toquem molt a les nostres sortides amb patins són la seguretat, la passió pel patinatge i l’amistat. Valorem per damunt de tot la companyonia i el respecte entre tots els patinadors per tal de poder gaudir al 100% d’un esport que, a poc a poc, agafa embranzida a la ciutat», diu Rubió. 

A l'hora de practicar aquest esport aporta molts valors, segons acoten els organitzadors

Un altre dels ítems que destaca Marta Papió, també membre del grup, és que a les rutes de Reus Patina «han fet descobrir a molts patinadors solitaris» la possibilitat de poder patinar en grup «i crear llaços d’amistat que fan sentir-se en família», destaca. A hores d’ara, el número de persones que estan vinculades a l’associació és de 30 membres i n’hi ha que parteixen de zero i experts. 

«El número de patinadors que tenim normalment a les nostres rutes és d’entre 10 i 15 persones. Normalment són autòctons, encara que també ve gent de fora, com Tarragona, Valls i Torredembarra. Esperem incrementar la xifra en els proxims anys! Per a nosaltres ja és un mérit poder ser 10 persones a cada ruta», diu la seva Alcover. Les rutes de l’associació són els dijous a les 20.30 hores cada 15 dies i, normalment, són de 10 quilòmetres segons el nombre de persones i el seu nivell. 

Comentarios
Multimedia Diari