Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

De l’Escola Marià Fortuny a la universitat d’Oxford

Angel Huete, de 30 anys, és professor de la prestigiosa universitat britànica. El 27 de desembre presenta el seu primer llibre a la Biblioteca Pere Anguera de Reus

09 diciembre 2023 13:41 | Actualizado a 09 diciembre 2023 21:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tretze dels últims disset primeres ministres del Regne Unit han passat per la universitat d’Oxford. També ho han fet l’expresident dels Estats Units Bill Clinton, i l’escriptor d’El senyor dels Anells, J.R.R. Tolkien, per posar alguns exemples.

Qui comparteix aquest honor, ara, és un jove reusenc de 30 anys nascut al barri Juroca. Fa un curs i mig que Angel Huete és professor de llengua castellana i traducció a la Universitat d’Oxford.

«Jo treballava com a professor associat a la URV i al servei lingüístic fent correccions i traduccions, i poc després d’acabar el doctorat va sortir una oferta d’una plaça a Oxford. Els requisits que demanaven encaixaven molt amb el meu perfil, i llavors vaig començar el procés de selecció. Em van fer moltes proves i molt complicades, però el maig de 2022 em van trucar dient que la plaça era meva», explica Huete sobre com ha aconseguit aquesta oportunitat professional. «Evidentment, no m’esperava que em dirien que sí des d’Oxford».

I així, des de setembre de 2022, hi ha un reusenc fent classes al grau de Llengües Modernes de la universitat d’Oxford. «L’espanyol és una de les llengües amb més projecció al Regne Unit, juntament amb l’anglès i el francès. És un dels idiomes més estudiats», comenta el professor.

A banda d’ensenyar, Huete hi fa recerca: tot just, ara publica el seu primer llibre d’investigació acadèmica. Introducción a la Teoría de las funciones lexicográficas és fruit dels primers resultats que Huete va obtenir amb la seva tesi doctoral a la URV.

Un llibre, segons el mateix autor, pioner en llengua castellana i que el dia 27 de desembre a la tarda el presentarà a la Biblioteca Pere Anguera: «Jo en aquella biblioteca m’hi he passat moltes hores llegint mentre feia el doctorat. Per això és un honor poder fer la primera presentació del meu primer llibre al meu barri».

Huete publica ‘Introducción a la teoría de las funciones lexicográficas’

Ara continuarà compaginant les classes amb la investigació acadèmica, fins al setembre de 2025. «Un cop acabi aquesta oportunitat no sé què faré; no ho he pensat, però tot dependrà de les possibilitats que trobi», diu Huete, conscient que, tot i l’oportunitat que ha aconseguit a Oxford, el món de la recerca és complicat i amb condicions laborals precàries.

Mites de pel·lícula

«El que em va sorprendre més en arribar és com s’organitza. Està dividida en colleges; cada escola té el seu emblema, la seva filosofia... Es nota que Harry Potter s’hi va inspirar», assenyala Huete.

Ara bé, el professor també intenta desmuntar alguns mites que hi ha sobre Oxford: «En contra del que es pugui pensar, és una universitat pública». Assenyala que no s’ha de confondre que sigui molt exigent amb què sigui privada. «Hi ha alumnes amb molts diners, i n’hi ha d’altres que no. Tots comparteixen, però, que han superat unes proves molt exigents».

Huete no té cap alumne de Reus, ni de Tarragona, ni de Catalunya. Això no vol dir, però, que no coneguin la capital del Baix Camp i la Costa Daurada: «Em va cridar l’atenció perquè molts d’ells coneixen l’aeroport de Reus», comenta rient. «Sembla que sí que ajuda a internacionalitzar», conclou.

Qui sap si Huete està ensenyant castellà a un futur primer ministre britànic. Malgrat el renom del seu lloc de feina, assegura que no li pugen els fums al cap i trenca una llança a favor dels seus orígens: «Hi ha molta gent que pensa que estudiar a la URV et tanca portes, però al contrari: és tota una oportunitat».

Comentarios
Multimedia Diari