Difonen un decàleg de bones pràctiques per viatjar al Priorat

Amb aquesta iniciativa, l’Hotel-Hostal Sport de Falset convida els seus clients a seguir diferents recomanacions per gaudir d’una forma conscient i respectuosa del territori

11 abril 2018 05:04 | Actualizado a 11 abril 2018 11:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Per fomentar les bones pràctiques turístiques al Priorat, l’Hotel-Hostal Sport de Falset ha editat un decàleg que recull diferents consells per gaudir d’una forma responsable de la comarca. La iniciativa sorgí a principis d’aquest any i, en paraules de la gerent de l’establiment, Marta Domènech, «des de l’allotjament volem que tots els clients i turistes que visiten el Priorat prenguin consciència de la importància de promoure un turisme responsable i sostenible». 

Amb l’entrega de claus als seus clients, l’establiment també entrega el decàleg, que inclou una desena de consells i recomanacions com «oblidar les presses, respirar a fons i connectar amb el ritme lent de la comarca; descobrir l’essència de l’entorn rural i el paisatge vitivinícola; realitzar un consum responsable durant la seva estada i reduir els residus i escollir el transport públic, la bicicleta o recuperar l’anar a peu», entre altres. 
Fins ara, aquesta pedagogia es feia a través del boca-orella però, amb aquesta iniciativa, des de l’Hotel-Hostal Sport de Falset volen deixar un testimoni escrit de totes aquestes bones intencions. «Tothom viu amb rapidesa el dia a dia, però des de l’establiment ens hem proposat ser ambaixadors de què fem i com vivim al Priorat, perquè donar la benvinguda d’aquesta manera és una forma de donar a conèixer casa nostra», confessa la gerent de l’establiment.

Ambaixadors del territori
«El territori està fent un treball molt important i un gran esforç perquè la Unesco inclogui el Priorat a la llista de Patrimoni Mundial Immaterial de la Humanitat, i entre tots hem de cuidar el paisatge que ens envolta», assegura Marta Domènech. 
Des de l’històric establiment ubicat a Falset, també recorden que des del màxim respecte per l’entorn, «la nostra intenció és que els visitants gaudeixin sense presses de l’entorn i que l’experiència de visitar el Priorat sigui la més respectuosa possible en tots els sentits, ja que també aconsellem la descoberta del Priorat a través de la seva gent». 
«No podem oblidar que la comarca esdevé també un territori per retrobar-se i connectar amb la veritable essència d’un mateix, i des del respecte podrem assegurar el desenvolupament econòmic i social del Priorat», destaca Marta Domènech. 

Comentarios
Multimedia Diari