Dos exdirectius de Sagessa reconeixen l'adjudicació a dit d'Ambulebre

Enric Agustí i Lluís Nualart declaren als jutjats de Reus en una peça separada de l'entramat d'Innova (Àudios)

19 mayo 2017 23:31 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Dos exdirectius sanitaris han reconegut aquest divendres davant el jutge que la contractació d'Ambulàncies Baix Ebre (Ambulebre) es va fer sense concurs. Enric Agustí i Lluís Nualart, imputats per prevaricació i malversació de fons públics, han hagut de respondre per la signatura de diferents convenis amb el propietari d'Ambulebre, Bernado Coslado, qui declararà dilluns per aquesta peça separada dins l'entramat d'Innova. Malgrat reconèixer l'adjudicació a dit, els exdirectius de Sagessa s'han defensat assegurant que era una oferta econòmica competitiva, supervisada pel Tribunal de Comptes i amb el consentiment de l'aleshores conseller delegat i extinent d'alcalde Eduard Ortiz, imputat pel cas Shirota.

 

El nom d'Ortiz, mà dreta de l'exalcalde socialista Lluís Miquel Pérez, ha estat esmentat durant les declaracions dels dos exdirectius sanitaris. Ortiz ja està imputat pel cas Shirota, junt amb tots els membres de l'anterior govern. "Ara caldrà veure què decideix el jutge i també les acusacions ho hem de valorar", ha afirmat Dolors Vázquez, advocada d'Ara Reus, una de les acusacions en aquesta peça separada, que se centra exclusivament en possibles irregularitats entorn la contractació d'Ambulàncies Ebre, i de la qual es va aixecar parcialment part del secret de sumari. Tant Agustí com Nualart s'han limitat a respondre les preguntes del jutge -s'han negat a les de les acusacions i el fiscal no n'ha fet.

 

Els exdirectius de Sagessa -la branca sanitària d'Innova-, citats aquest divendres al matí declarar al jutjat d'instrucció número 3 de Reus, han arribat per separat. Enric Agustí, qui va ser director general de Ginsa (Gestió Integral Sanitària i Assistèncial), s'ha presentat molt d'hora als jutjats per esquivar els mitjans de comunicació i després de declarar durant un escàs quart d'hora, ha sortit de pressa, negant-se a fer cap declaració. Posteriorment ha declarat l'exdirector Lluís Nualart, qui ha expressat la seva sorpresa per la imputació, quan ja porta un any i mig desvinculat de Sagessa i dedicat a treballar de metge. "Em vaig quedar de pasta de boniato, és un tema del passat", ha declarat Nualart.

 

"Han reconegut que s'hauria d'haver fet una licitació pública, però que no es va fer perquè aleshores s'estava construint l'hospital de Reus i havien de fer moltes licitacions", ha dit Dolors Vázquez. Segons la lletrada, també s'ha personat Gecosha, del grup Sagessa, "perquè en principi pot ser perjudicada civilment per les retribucions, algunes de 100.000 euros i altres de gairebé 300.000, que es van fer a ambulàncies Baix Ebre", ha afegit. Durant les declaracions també hi han estat presents els advocats que defensen Coslado, imputat pe suborn, tràfic d'influències i delicte societari, i també els lletrats de Josep Prat i de l'exalcalde Lluís Miquel Pérez, també imputats i principals impulsors d'Innova.

 

Coslado, a qui el magistrat li va imposar una fiança d'1,2 milions d'euros, i Josep Maria Benet, gerent de l'àrea operativa de Sagessa i qui també va ocupar el càrrec temporalment com a director general, estan citats dilluns al matí a declarar per aquesta peça separada, la número 7. Segons la interlocutòria del desembre passat, el jutge responsabilitza els tres exdirectius de Sagessa de la signatura dels diferents convenis fora de la normativa de contractació amb el propietari d'Ambulàncies Baix Ebre. En concret, assenyala que tots ells "van participar en la concessió fraudulenta d'aquests serveis i van fer un ús abusiu de la seva posició privilegiada per tal d'evitar els controls i la fiscalització".

Comentarios
Multimedia Diari