El Celler Josep Grau crea un espai al Born per apropar-se als clients

'Tast de vins' és un projecte pioner que vol ser un punt de trobada amb tot tipus de professionals i amb el consumidor final

19 mayo 2017 16:06 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Celler Josep Grau Viticultor (DO Monstant) ha decidit apropar-se a importadors, distribuïdors, enòlegs i sommeliers d’arreu del món, i ho ha fet habilitant un espai de trobada al centre de Barcelona i, concretament, al barri del Born, que porta per nom ‘Tast de Vins’.

«Professionals d’arreu del món visiten Barcelona, i si el que volem és que coneguin el producte, s’ha de posar fàcil», explica Josep Grau, que destaca que es tracta d’un «projecte pioner».

Conscient de les dificultats que els professionals s’apropin fins al celler, ubicat a Marçà, Grau ha apostat per la Ciutat Comtal com a punt de trobada amb tot tipus de professionals, «un espai on poder explicar, mostrar, tastar i parlar tranquil·lament sobre els vins que s’elaboren al celler», afegeix el propietari, que alhora destaca que no es tracta d’un punt de venda.

Més enllà de ser una porta oberta als entesos del món del vi, l’espai també pretén apropar-se al consumidor final. Així, segons Josep Grau, «interessa saber què és el que agrada a la gent que no és enòloga, però que consumeix vins», i és que al cap i a la fi aquests són els que compraran finalment el producte.

‘Tast de vins’ es va obrir al públic el passat novembre al número 13 del carrer Canvis Nous de Barcelona i, a dia d’avui, prop de 700 persones ja han passat per les instal·lacions per conèixer els vins DO Montsant del Celler Josep Grau. «L’experiència està resultant molt bona i enriquidora», assegura Grau. A més a més, l’espai actua com a punt de trobada del club ‘Amics del Territori JGV’, del qual tothom pot formar-ne part registrant-se online .

Una viticultura orgànica

El Celler Josep Grau gestiona vinyes d’entre 15 i 105 anys ubicades en 36 hectàrees a Marçà i Capçanes. Anualment es produeixen més de 100.000 ampolles, el 70% de les quals s’exporten a països com Suècia, Dinamarca o Finlàndia. Un dels gran objectius del celler és aconseguir un resultat fidel a les seves vinyes, i és per aquest motiu que es practica una viticultura orgànica lliure d’herbicides i pesticides.

El procés continua amb fermentacions en dipòsits de ciment i en barriques de roures austro-alemanys per tal de respectar la fruita de les varietats cultivades, que són la garnatxa, samsó, cabernet sauvignon i syrah.

Comentarios
Multimedia Diari