El Centre de Lectura incorpora el fons sonor de Ràdio Reus

Es poden consultar ‘online’ quasi 300 hores de ràdio de més de 750 arxius sonors, els més antics dels quals daten dels anys 30 i 40 del segle passat.

20 junio 2017 09:03 | Actualizado a 04 julio 2017 14:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La història de Reus dels darrers 80 anys a través de més 750 arxius sonors de Ràdio Reus. Això és el que, des d’aquest dilluns, ja es pot consultar a la biblioteca digital del Centre de Lectura de Reus, després que aquesta entitat hagi incorporat el fons sonor de Ràdio Reus que fa tres anys va ser digitalitzat amb el patrocini de la Fundació Privada Reddis.

El president  del Centre de Lectura de Reus, Xavier Filella, ha destacat que «la nostra biblioteca digital havia de tenir un fons sonor tan important com és el de Ràdio Reus, perquè la gent ho pugui consultar obertament».

Per la seva part, la directora de Ràdio Reus, Mònica Cid, ha definit els arxius sonors d’aquest fons com «autèntiques joies» i ha recordat que la digitalització de tot el material «està feta amb molta cura, perquè aquí dins hi ha molta història de la ciutat». Aquesta apreciació també la ha destacat la responsable de la comissió social de la Fundació Privada Reddis, Carme Buixeda, qui ha afegit que «aquest fons sonor no només és la història de la nostra ciutat, sinó també del segle XX».

El responsable del treball de digitalització i catalogació del fons, Carles Esporrin, ha explicat que «els dos grans objectius de la nostra feina van ser conservar tot, perquè no es perdés, i que també es pogués escoltar». Entre els més de 750 arxius i quasi 300 hores de ràdio que es poden consultar en aquest fons, Esporrin es queda amb un: «el recull informatiu que va fer Ràdio Reus sobre la mort de l’alcalde Anton Borrell. Tot i que també n’hi ha altres de molt interessants com la visita de Salvador Dalí al Centre de Lectura».

Amb la incorporació d’aquest arxiu, el fons consultable de la biblioteca digital del Centre de Lectura passarà a tenir al voltant de 15.000 ítems.

Comentarios
Multimedia Diari