Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  El centre reusenc INS Baix Camp conclou el seu concurs ‘El Gran Debat’

  Els grups d’alumnes finalistes encaren la recta final de la 4a edició amb un tema controvertit

  22 marzo 2024 11:43 | Actualizado a 22 marzo 2024 11:54
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Temas:

  L’Institut Baix Camp de Reus va concloure ahir el concurs d’oratòria conegut com El Gran Debat, el qual ha assolit enguany la seva quarta edició. A banda de la jornada d’ahir, els alumnes participants han tingut feina a fer, ja que els passats dies de dimarts 19 i dimecres 20 de març, diferents grups s’han disputat poder esdevenir el grup escollit per tal d’arribar a la fase final, la celebrada ahir. Així doncs, i a grans trets, els alumnes de 1r de Batxillerat i els de 1r de Grau Superior de Formació Professional del centre reusenc s’han enfrontat aquesta setmana tot posant a prova les seves habilitats de debat. Pel que fa a l’organització d’aquest esdeveniment, ha anat a càrrec del grup de 2n de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) d’Assistència a la Direcció del centre, com a part de la pràctica del mòdul professional d’organització d’esdeveniments.

  Un tema d’allò més polèmic

  El tema debatut ahir, en la fase final del Gran Debat –la qual va comptar amb el comunicador i regidor Josep Baiges com a conductor i un jurat professional format per periodistes i representants d’entitats del territori– va ser la pena de mort com a càstig: a favor o en contra? L’arrencada de la sessió de debat va ser d’allò més emocionant, ja que cap dels grups concursants sabia al començament si hauria de mostrar-se a favor o en contra del tema.

  Malgrat tot, els alumnes participants van fer palès que estaven preparats, ja que van treballar en equip i demostrar un savoir faire pel que fa a la improvisació, especialment a l’hora de respondre preguntes sobre un assumpte tan complex i controvertit com és la pena de mort. A diferència d’altres edicions, i com va assenyalar també Baiges, els joves van mostrar vídeos, gràfics i van posar fins i tot música per tal de donar suport a les diferents tesis exposades. Tot i que els nivells van estar igualats, el grup guanyador va ser el de 1r de CFGS d’Higiene Bucodental en detriment dels d’Assistència a la Direcció.

  Comentarios
  Multimedia Diari