El col·leccionisme que crea vincles entre petits i grans

Entitats. Col·lectors Club mostra la seva col·lecció de postals i punts de llibre d’objectes i edificis antics de la ciutat

06 enero 2022 17:10 | Actualizado a 07 enero 2022 07:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’entitat Col·lectors Club de Reus mira de prioritzar el col·leccionisme, «tant és l’objecte que es col·leccioni, el que s’ha de fer és cuidar-lo i donar-li un valor a la tasca col·leccionista», esmenta el president de l’entitat, Joan Carles Llop. Aquest cop es refereix al col·leccionisme de punts de llibre i altres cartellets que hi ha a la seu social, els quals recorden diversos esdeveniments duts a terme per part de l’agrupació reusenca.

«Abans aquesta mena d’objectes ens els intercanviàvem a la Llotja de Reus, on organitzàvem trobades de col·leccionistes. Era un punt de trobada per a les persones aficionades a la capital del Baix Camp. En deixar de fer-se allà, vam voler seguir potenciant l’activitat tot buscant un emplaçament en el qual féssim intercanvis d’objectes. L’associació va néixer per donar continuïtat a tot plegat. Sense Col·lectors Club no podríem fer tot això; a qui dones tot aquests objectes? Com formes els grups per fer intercanvis?», es pregunta.

Assenyala, en aquest sentit, tres sèries de punts de llibre: una de trucadors de portes antigues de Reus, una altra relacionada amb trobades de Col·lectors; un parell més d’edificis modernistes amb cares de dones d’època i un altre de fumeres de Reus, ambdues editades per Eugeni Biosca, també membre de l’entitat. D’altra banda, tenen tot un seguit de postals de capçaleres antigues d’aparadors comercials, editades per l’entitat Reus Cartòfil a la qual també pertany Biosca. «Sempre prioritzem Reus per damunt de tot», destaca Llop.

Records d’exposicions

Pel que fa als punts de llibre de les trobades que ha fet Col·lectors Club, diverses van incloure una exposició de joguines i objectes col·leccionats pels socis. «La darrera va ser de les festes majors de Reus, l’anterior mostra va ser de joguines i l’altra d’objectes antics de Reus, objectes a escala, Coca-Cola, objectes dels anys 80 i Star-Wars, és a dir, agrupem tota mena de col·leccionisme. No vam crear un club només d’una temàtica, vam agrupar col·leccionisme clàssic, abastant-ho tot», diu la seva, Biosca.

Hi ha infants que vénen a la seu per aconseguir cotxes del segell Hot Wheels. I és que un altre dels objectius és «crear un vincle entre la gent gran i els més petits». El col·leccionisme abraça totes les edats, resumeixen. Conclouen que els més grans «els agrada guardar segells i monedes».

Comentarios
Multimedia Diari