El desplegament de fibra òptica arriba a Bellmunt del Priorat

En total, 313 llars i comerços d’aquest municipi han entrat per primera vegada en cobertura d’aquest servei. Un 93% de la ciutadanía ja té accés a una millor connectivitat

23 septiembre 2020 19:00 | Actualizado a 26 septiembre 2020 09:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Telefónica ha posat en funcionament un nou desplegament de fibra òptica a Bellmunt de Priorat aquest setembre amb la voluntat de posar a l’abast de la ciutadania la millor tecnologia de xarxa fixa disponible en el mercat. En total, 313 llars i comerços d’aquest municipi han entrat per primera vegada en cobertura d’aquest servei.

Els treballs realitzats per la companyia ja permeten disposar d’aquesta connexió avançada a pràcticament a tot el municipi assegurant a més una xarxa que suporta els augments de la velocitat de transmissió tant de pujada com de baixada a mesura que els serveis i aplicacions ho requereixin.

Amb aquest nou desplegament, un 93% de la ciutadania i les empreses de Bellmunt del Priorat ja tenen accés a les millors prestacions de connectivitat davant de la major demanda de tràfic de dades. La fibra òptica és una tecnologia que exigeix una important inversió, «però tenim el convenciment que és la millor aposta que podem fer, ja que en aquest moment la digitalització ha passat de ser una opció a convertir-se en una obligació», explica Bruno Vilarasau, director d’Administracions Públiques i Serveis Digitals de Telefónica a Catalunya. Per la seva part, Francesc Calpe, alcalde de Bellmunt del Priorat, es mostra satisfet de l’arribada de la fibra òptica: «Estem encantats i agraïts de per fi poder disposar d’aquesta tecnologia. Sabem de la dificultat que comporta desplegar fibra òptica fins a un municipi petit com el nostre, però per nosaltres és un servei vital que ens ajuda a tenir una comunicació excel·lent a les cases i a dinamitzar l’activitat econòmica de Bellmunt, un fet especialment important enmig de la situació excepcional provocada per la pandèmia». La posada en marxa d’aquest servei permetrà a Bellmunt del Priorat posicionar-se tecnològicament per a fer front al nou entorn digital post-Covid.

D’aquesta forma, Telefónica dóna cobertura a la demanda creixent de les llars i les empreses i contribuint a millorar l’educació i el desenvolupament dels negocis i les institucions de la localitat. «Al territori català comptem amb una de les millors infraestructures digitals, i les xarxes de nova generació, com la de fibra òptica, són un element vital per avançar cap a una societat i una economia més sostenible i una connectivitat més inclusiva», afegeix Vilarasau.

Comentarios
Multimedia Diari