El Festival Accents oferirà un viatge pel món del flamenc amb Rocío Márquez a Reus

La ‘cantaora’ de Huelva actuarà al Teatre Fortuny el 7 de novembre. La programació es completarà amb un concert especial del 15 aniversari del grup local Alquimia Flamenco i l’actuació del duet Isabel Vinardell & Isabel Laudenbach

24 septiembre 2020 16:49 | Actualizado a 24 septiembre 2020 16:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Festival Accents (www.festivalaccents.cat), que tindrà lloc del 3 d’octubre al 12 de desembre a Reus, Cambrils i la Selva del Camp, oferirà enguany un petit viatge pel món del flamenc amb tres concerts que tindran lloc a Reus i Cambrils, com a complement de la programació de música en català. Si l’any passat la música en eusquera va ser la convidada especial, l’organització ha pensat en el flamenc com a estil convidat. D’aquesta manera, amb aquest cicle ‘Som flamencs’, es recupera l’esperit del festival ‘Reus és flamenc’, que Empenta Cultural va organitzar a Cal Massó el 2014 amb bona acceptació, segons ha recordat el programador del festival, Isaac Albesa.

Enguany, l’Accents oferirà per primer cop a Reus un concert d’una de les noves estrelles internacionals del flamenc, la cantaora de Huelva, Rocío Marquéz (www.rociomarquez.net), que actuarà al Teatre Fortuny de Reus la nit del dissabte 7 de novembre (21.00h), el grup local Alquimia Flamenco (12 de desembre/Teatre Fortuny) i el duet Isabel Vinardell & Isabel Laudenbach (Cripta Ermita Cambrils / 15 de novembre).

La gran estrella del cicle és, sens dubte, Rocío Márquez, que aterrarà a Reus per primer cop per presentar el seu exitós disc ‘Visto en el jueves’, un treball que ha estat acollit amb grans aplaudiments per la crítica i també ha aconseguit portar-lo als principals escenaris de l’Estat i també amb concerts a molts països. De fet, Rocío Márquez, acompanyat del guitarrista català Juan Antonio Suárez ‘Canito’, actuarà a Reus després de fer-ho a escenaris de Zurich, Ginebra o Marsella, ja que bona part dels concerts de l’Estat espanyol s’han hagut de suspendre.

El disc que presentarà a Reus és una reflexió crítica sobre el concepte de l'autor mitjançant un repertori en el qual el límit d’allò que és flamenc i no flamenc, del "cante" i la cançó, es desdibuixa. L'únic nexe que té el repertori, un nexe difús però alhora crucial, és que totes són peces que han estat trobades en l'històric mercat d'antiguitats de El Jueves del carrer Feria de Sevilla. Un disc que confirma a la cantaora de Huelva com la veu femenina més important i original del flamenc actual.

Rocío Márquez ha anat més enllà del flamenc i ha col·laborat en els últims anys amb altres artistes més aviat del món del rock com ara Derby Motoreta Burrito Kachimba, amb els quals han enregistrat una versió de Camarón, Kiko Veneno, amb qui va gravar una versió de Andaluces de Jaén o amb els catalans The New Raemon o amb Jorge Drexler i Christina Rosenvinge. Les entrades es posaran a la venda el 30 de setembre al preu de 22 i 18 euros a la web del Teatre Fortuny (www.teatrefortuny.cat).

Els quinze anys d’Alquimia Flamenco

L’Accents també comptarà amb grups locals per demostrar la gran tradició flamenca que hi ha a la ciutat i al Camp de Tarragona, en aquesta ocasió amb el grup Alquimia Flamenco, una formació musical de Reus i Cambrils creada el 2005, que actuarà al Teatre Fortuny el 12 de desembre en el concert de clausura del festival amb entrades a 15 i 12 euros. Amb una base formada per la guitarra d'Eduardo Sánchez i les percussions de Jordi Salvadó, col·laboren habitualment amb diversos artistes i companyies dels àmbits de la dansa, la veu i la música. Aquest any la formació celebra el seu 15è aniversari als escenaris i ho fa amb un concert molt especial que reunirà, en una única actuació, a diversos dels artistes que han acompanyat l'Eduardo i el Jordi des de 2005. Una oportunitat única de gaudir en escena de tot un conjunt d'artistes convidats i moltes sorpreses en una autèntica vetllada flamenca al Teatre Fortuny per cloure el Festival Accents.

Concert a la Cripta de Cambrils

Cambrils també oferirà un concert del cicle ‘Som flamencs’ amb un concert del duo format per Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach a la Cripta de l’Ermita del Camí el diumenge 15 de novembre. A mig camí entre la cançó melòdica, la cobla i el flamenc es troba l'univers musical d'aquest duo format per una cantant i ballarina (Isabel Vinardell) i una guitarrista (Isaabelle Laudenbach), que recullen la tradició de diferents cultures musicals per imprimir un so propi al seu repertori.

Després de l'experiència adquirida en altres bandes, van decidir unir les seves sensibilitats per a crear juntes un nou projecte que donés curs a la seva creativitat, el disc ‘A Solas’, que el van presentar l’any passat a Reus en un concert del Festival Vermusic a l’Institut Pere Mata que va deixar a tothom sorprès. Ara, el duet torna al Baix Camp per actuar a Cambrils i fer-ho avançant algunes cançons del seu segon treball que la pandèmia ha endarrerit.

Entrades a la venda al preu de 10 euros a www.entradium.com Abonaments ‘Som flamencs’ al Teatre Fortuny Hi ha un abonament pel concert de Rocío Márquez (7 de novembre) i Alquimia Flamenco (12 de desembre) que s'ha d'adquirir al Teatre Fortuny directament a les taquilles o al telèfon 977 010 659 i té un descompte del 20%. Les entrades individuals, a partir del 30 de setembre, a la web www.teatrefortuny.cat.

Comentarios
Multimedia Diari