El Festival Breus de Reus apropa l’art del curtmetratge a les escoles

En la primera edició del festival s’ha preparat tot un seguit d’activitats dirigides a les famílies i al jovent de la capital del Baix Camp

20 marzo 2019 11:27 | Actualizado a 22 marzo 2019 19:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Festival Breus 2019 vol apropar el món del curtmetratge a la major quantitat possible de gent de la ciutat. Per aquest motiu, ha preparat tot un seguit d’activitats dirigides a les famílies i al jovent de la ciutat. Es tracta d’una aposta del Festival que, en la primera edició, vol incentivar el consum del curtmetratge a tota la ciutat. Durant els tres dies del festival, 21, 22 i 23 de març, es realitzaran diferents activitats totes són gratuïtes. 

En primer lloc s’ha realitzat el ‘CreaBreus’. Es tracta d’un concurs que consisteix en crear peces audiovisuals d’un minut. Els curts guanyadors es projectaran al Teatre Bartrina el 23 de març.

Per als més petits de casa s’ha preparat una projecció especial, el ‘MiniBreus’, on es projectarà un seguit de curtmetratges en una sessió infantil de 60 minuts. Aquest esdeveniment està pensat per a famílies amb nens i nenes de més de 3 anys.

El dissabte 23 de març es realitzarà un taller de creació. Adreçat a infants i joves d’entre 7 i 14 anys, que aprendran a construir un relat a partir de tres tècniques d’animació. El taller girarà al voltant de la importància de breus ‘històries’ per a la humanitat. A partir del personatge de la ballarina reusenca Roseta Mauri, a qui es fa un homenatge aquest 2019 a la ciutat de Reus, es crearà un petit film animat on el moviment i la dansa seran part del procés creatiu. 

Finalment, el Breus 2019 obre una activitat escolar al voltant de l’Aula de Cinema. Es faran dues sessions que giraran al voltant del gènere, destinat a batxillerats i graus, que es projectaran el dia 21 de març, a les 9.00 i a les 12.00 hores. Una sessió al voltant de la drogodependència, destinat a alumnes d’ESO, que es realitzarà el 22 de març, a les 9.00 hores. I finalment, una sessió, el mateix dia, que anirà al voltant de la inclusió, adreçat concretament a alumnes de primària, la qual es projectarà a les 12.00 hores.
A més es projectaran altres curts al Bartrina i també hi haurà moltes activitats, pensant en el jovent i la família.

Comentarios
Multimedia Diari