El Memorimage presentarà la història de Greenpeace

El Festival Internacional de Cinema arriba a la seva desena edició i ho fa amb films nacionals i internacionals

19 mayo 2017 21:32 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tot i que encara s’han de desvetllar els detalls més concrets de la programació de l’edició del festival Memorimage d’enguany, la trobada de professionals i amants dels films amb imatges d’arxiu ja té data: arrencarà a Reus el pròxim 3 de novembre i acabarà el dia 7.

En aquesta desena edició i entre les seccions habituals hi ha l’Oficial que presentarà la pel·lícula How to change the world (Com canviar el món), un documental canadenc que explica els inicis de la història de Greenpeace a través dels seus protagonistes.

Un grup de periodistes i científics que amb les seves accions protesta van aconseguir que els mitjans de comunicació es fessin ressò dels problemes mediambientals que tenia el planeta i, per tant i de retruc, van fer possible que arribessin a la població i que aquesta es conscienciés.

Aquesta pel·lícula, a més, formarà part, entre d’altres, de la Secció MemoriJove, un àmbit dedicat a les sessions per a alumnes de secundària. I és que el Memorimage, un any més, també està adreçada als estudiants.

Dins de la Secció Oficial, els espectadors també trobaran El gran vuelo. Un film dirigit per Carolina Astudillo que va guanyar el Premi al Millor Documental al Festival de Màlaga. Una pel·lícula que està elaborada completament amb imatges d’arxiu –la majoria de les pel·lícules combinen ambdós tipus d’imatges– i que la pròpia organització del Memorimage ha qualificat «d’un exercici estilístic».

El film d’Astudillo plasma la història de la militant del PSUC Clara Pueyo. Una dona condemnada a mort que va escapar de la presó per la porta principal.

 

Històries oblidades

La finalitat d’utilitzar imatges d’arxiu en un treball cinematogràfic és la de recuperar la memòria històrica o casos personals que sovint no recordem o desconeixem.

És per aquest motiu que el festival Memorimage donarà a conèixer a Reus una altra de les pel·lícules de la secció: Forbidden Films.

Una producció alemanya que analitza els films de propaganda nazi encara prohibits avui en dia. Una reflexió sobre el poder de manipulació de les imatges sobre els espectadors.

Una altra secció que no podia faltar és la de MemoriXics, un àmbit que cada any es dedica al públic familiar i que recuperarà una pel·lícula dels arxius, en aquest cas una peça del còmic del cinema mut Buster Keaton. El modern Sherlock Holmes en el qual viurem les peripècies d’un jove projeccionista de cinema que vol ser detectiu.

Tots els interessats podran consultar la programació completa el pròxim dimarts, 20 d’ octubre.

A partir de llavors, totes les pel·lícules, tallers i activitats diverses que es programaran estaran disponibles per a tothom a la pròpia web del festival www.memorimagefestival.org.

Recordem que en l’edició de l’any passat entre els premiats va destacar la pel·lícula 1989, com va caure el mur de Berlín, dels directors Anders Ostergaard i Erzsébet Rácz que va rebre el premi Ciutat de Reus en la categoria de millor pel·lícula.

Comentarios
Multimedia Diari