Els avis i els néts hi pinten molt

El Mas Pintat promou un taller de pintura que afavoreix l´intercanvi generacional

19 mayo 2017 20:44 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els avis d’avui dia tenen més protagonisme que mai en la logística de les famílies actuals. On no arriben els pares arriben ells i Mas Pintat, el centre de suport a la infància i les famílies de la ciutat, conscient d’aquesta realitat, ha decidit emprendre la primera trobada intergeneracional.

En aquest cas, els avis no van fer ni de xofers ni de mainaderes, sinó que es van convertir en part activa d’una activitat titulada: ‘Pintem el Nadal’. Néts i avis es van situar en el mateix bàndol i en una taula d’una aula del centre van dissenyar una postal de Nadal per explicar així què significaven aquestes festes per ells.

Sota les indicacions de l’il·lustrador reusenc Pere Prats, els equips formats per nens d’entre 3 i 8 anys i avis al voltant dels 70 van passar la tarda treballant colze a colze. En total, una dotzena de famílies i per tant, 24 participants van fer de l’activitat un èxit i el centre de suport a les famílies, ha decidit donar-hi continuïtat. Segons Mas Pintat, el retorn dels avis ha estat molt bo i l’any vinent repetiran l’activitat per fomentar la relació entre els més petits i els més grans de casa.

 

Contes a l’hospital

Al marge d’aquest taller, Mas Pintat va preparar per a aquestes darreres setmanes de l’any una activitat de rondallaire a l’Hospital Sant Joan de Reus. Les educadores socials van visitar la unitat de pediatria, van explicar contes als nens i els van regalar un tió. De cara a l’última setmana de desembre, el centre també va organitzar tallers perquè els pares i fills poguessin fer-los plegats. Pel dia 28 va ser una activitat de cuina que permetia elaborar receptes dolces junts; pel 29 va ser el programa d’un taller per dissenyar el calendari de l’any vinent i el dia 30 es va celebrar una festa on pares, mares i nens es van disfressar i maquillar al ritme de la música. Per inscriure’s a les activitats només cal enviar un correu electrònic a la direcció maspintat@reus.cat o bé trucant al número de telèfon 977 010097.

 

Mas Pintat, també als matins

Per l’any vinent, el centre vol treballar en una nova projecció de Mas Pintat com un espai de referència a la capital del Baix Camp per ser més visible entre la ciutadania. Per aconseguir-ho, s’obriran nous espais familiars de 0 a 3 anys i de dilluns a dijous estarà obert matí i tarda.

La idea és que el centre continuï sent un punt de trobada entre pares, mares i els seus fills. I que els progenitors amb les diverses activitats que promou el centre puguin intentar resoldre els dubtes que comporta la maternitat o la paternitat.

Comentarios
Multimedia Diari