Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Els Beta del SX3 prenen les biblioteques de Reus i fomenten la lectura

Entre la Biblioteca Central Xavier Amorós i l’Anguera, ‘La Supernit a les biblioteques!’, del canal SX3, acull gairebé 70 infants i joves

31 mayo 2024 20:43 | Actualizado a 31 mayo 2024 20:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les biblioteques de Reus, així com moltes altres de Catalunya, han acollit aquest divendres 31 de maig l’esdeveniment La Supernit a les biblioteques!. Es tracta de la quarta edició d’aquesta iniciativa del SX3 (el nou Super3) i 3Cat en col·laboració amb la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya i té com a objectiu fomentar la lectura entre el públic infantil i juvenil.

La ‘Supernit’ s’ha vertebrat, doncs, a partir de les aventures dels Beta, que són el grup de persones que hi ha al canal SX3. Ells han cedit a les famílies assistents el protagonisme de la tarda a través de la realització d’activitats de gran responsabilitat. I és que mitjançant diferents reptes han hagut de «salvar els llibres de la biblioteca d’un terrible virus cibernètic». L’activitat, adreçada a infants a partir de 8 anys, s’ha obert enguany, a joves més grans, de fins a 14 anys. Aquest tret ha estat destacat per la directora de Biblioteques Municipals de Reus, Cristina Garreta, qui ha recordat que «participem en la iniciativa des que es du a terme i sempre té molt d’èxit d’assistència. Entre la Biblioteca Central Xavier Amorós i la Biblioteca Pere Anguera gairebé arriben a ser 70 els inscrits, aproximadament».

Garreta ha puntualitzat com és d’important aquesta mena d’activitats: «Tenir l’hàbit de llegir va bé per a moltes coses, com ara la comprensió lectora, s’ha de tenir una bona base». Tot plegat, «anirà molt vinculat amb els resultats que tinguis en l’àmbit educatiu». És positiu, ha esmentat, que activitats com aquestes «arribin a molt de públic. Per això, és important treballar-ho tot des de l’àmbit local i, en aquest cas, a cada biblioteca de a ciutat, ja que es treballa de forma simultània».

La desaparició dels llibres

L’activitat ha començat amb la identificació de cadascun dels components de l’equip dels Beta: en Jan, la Kai, la Lola i en Grau. Mitjançant un vídeo introductori, l’equip ha explicat a les famílies que un malefici (d’en Tiberivirus) faria desaparèixer tots els llibres de les biblioteques, almenys si no hi posaven remei. El virus és tan poderós que els Beta han hagut de demanar ajut als infants i joves. «Els súpers ens han d’ajudar!», han exclamat.

Amb tot, l’encarregada de dinamitzar l’activitat s’ha preguntat: «I què farem sense llibres?». Els nens i nenes, d’allò més participatius, li han contestat ràpidament: «Res, ens avorrirem!». Tot seguit, s’han posat mans a l’obra i, entre altres reptes, han hagut de respondre preguntes relacionades amb el videoclip dels Beta anomenat Creu-me!.

Comentarios
Multimedia Diari