Els delictes a Reus baixen un 3,4% el 2014

En canvi, augmenten un 31,13% els expedients sancionadors contra fets incívics

19 mayo 2017 23:31 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Reus ha constatat, el 2014, una disminució del 3,4% del nombre de delictes registrats a la ciutat, passant de 4.469 el 2013 a 4.414 el 2014. És una dada que s'ha fet pública aquest divendres després de la reunió de la Junta Local de Seguretat de Reus, a la qual han assistit representats de totes les administracions i de tots els cossos de seguretat. L'alcalde, Carles Pellicer, ha destacat especialment el treball que es fa contra l'incivisme des de l'aprovació de la darrera ordenança de civisme, fa un any i mig. Durant l'últim any la Guàrdia Urbana ha obert 1.354 expedients sancionadors en aquest sentit, un 31,13% més que al 2013. Pellicer ha dit que l'ordenança se seguirà aplicant amb "contundència".

"No vull fer un discurs triomfalista, però anem en la línia correcta", ha dit l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, referint-se a la disminució del nombre de delictes que hi ha hagut a la ciutat durant el 2014. A més, ha anunciat que des del consistori seran "més contundents" amb l'aplicació de l'ordenança de civisme, remarcant una "tolerància zero" amb els actes incívics.

Des de la Guàrdia Urbana, el seu cap, Ricard Pagès, ha detallat els actes d'aquest tipus més comuns, encapçalats per la publicitat a la via pública i la tinença de drogues, també a la via pública. En el primer cas s'han obert 267 expedients sancionadors, un 74% menys que al 2013, mentre que en el segon cas han estat 212, un percentatge lleugerament superior a l'any anterior. Destaquen les dejeccions de gossos, per les quals s'han obert 82 expedients, la qual cosa suposa un increment del 156% respecte el 2013.

Pel que fa als delictes, ha estat el cap de l'ABS Baix Camp-Priorat dels Mossos d'Esquadra, Vicenç Lleonart, el que ha especificat els més habituals a la ciutat. Al capdamunt de la llista hi trobem el robatori a l'interior de vehicles, seguit del furt, el robatori amb força a l'interior de domicilis, el robatori amb intimidació i la resta de robatoris amb força. En aquest sentit, Lleonart ha posat de manifest el fet "aquells fets delictius que provoquen més percepció d'inseguretat o preocupació de la ciutadania" -els que van acompanyats de violència amb intimidació-, no ocupen els primers llocs del rànquing.

Per la seva banda el delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, ha definit de "normal" la situació a la ciutat de Reus, i ha celebrat la feina ben feta de tots els cossos en l'àmbit de la coordinació i la prevenció. "Hi ha una millora contínua de la seguretat", ha afegit, encara que mai es pugui arribar a la "sensació de seguretat total".

 

Reforç de la proximitat

Durant el 2014 s'ha consolidat, segons Pellicer, el projecte de les Comissaries Externes de Proximitat, en diversos punts de la ciutat, que acosten els cossos de seguretat als reusencs i "estan donant molt bon resultat", ha assegurat. En aquesta línia, l'alcalde ha volgut destacar que s'han incrementat, durant aquest darrer any, un 43% les patrulles a peu. Així mateix, ha insistit que és un dels objectius del seu govern continuar reforçant la proximitat d'ara en endavant.

Finalment també s'ha ressaltat la tasca de la Unitat de Mediació i Resolució de conflictes, on es van atendre més de 200 casos al 2014, i la reducció del nombre d'accidents de trànsit tant amb víctimes -un 18,70%, passant de 262 a 213- com sense un 2,41%, de 663 a 647-.

Comentarios
Multimedia Diari