Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Els Guardons de la Ciutat de Reus honoraran sis figures i entitats

El saló de plens de l’Ajuntament acollirà el 21 de setembre l’acte de lliurament

17 septiembre 2023 19:27 | Actualizado a 18 septiembre 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Guardons de la Ciutat acostumen a donar el tret de sortida a les festes de la Mare de Déu de Misericòrdia de Reus i distingeixen persones i entitats que treballen per la ciutat. L’acte de lliurament d’aquestes distincions es durà a terme el proper dijous, dia 21 de setembre, al saló de plens del Palau Municipal (20 h).

Les persones i les entitats guardonades seran sis i són: Josep Murgades Barceló, que serà nomenat Fill Il·lustre; Cori Bach Voltas i la Societat El Círcol, que seran honorades amb una Medalla de la Ciutat cadascuna; i, la Casa de Misericòrdia, el col·lectiu H2O i el Ball de Cavallets seran entitats agraciades amb Mencions Honorífiques Municipals.

Més en profunditat

El que serà Fill Il·lustre de Reus, el catedràtic de Literatura Catalana Contemporània a la Universitat de Barcelona Josep Murgades, és una persona implicada en el teixit associatiu reusenc i el nomenament suposarà un reconeixement a la seva dilatada activitat acadèmica.

El filòleg i traductor està versat en el Noucentisme, al qual ha dedicat més 40 anys d’estudi, i ha traduït nombrosos textos de teoria i crítica literàries. Cori Bach Voltas, mestra jubilada, ha dedicat la seva vida a l’ensenyament i va impulsar la creació de l’Escola Montsant, de la Llar d’Infants Montsant i, l’any 1997, de la Fundació Escola Montsant de Reus. Des del Grup Cultural de Misericòrdies feliciten Bach «per la seva important trajectòria en el camp educatiu».

La Societat El Círcol serà distingida, d’altra banda, per esdevenir lloc de trobada i de debat de la classe emprenedora de Reus i del territori i, en especial, pels seus 170 anys de trajectòria, fets l’any passat.

La Casa Misericòrdia, que celebra 25 anys en actiu, és guardonada per la seva tasca social en acollir a persones sense llar i en situació d’exclusió social; el col·lectiu h2o, per commemorar els 25 anys de lluita pels drets del col·lectiu LGTBIQ+; i, el Ball de Cavallets, per haber assolit 25 anys des de la seva reincorporació a la festa.

l Fill Il·lustre. Josep Murgades Barceló.

l Medalla de la Ciutat. Cori Bach Voltas

l Medalla de la Ciutat. Societat El Círcol.

l Menció Honorífica Municipal. Casa de Misericòrdia.

l Menció Honorífica Municipal. Col·lectiu H2O.

l Menció Honorífica Municipal. Ball de Cavallets.

Comentarios
Multimedia Diari