Els més menuts de Reus llueixen el millor dels seus balls per Sant Pere

Festa Major de Sant Pere. La vela del Parc de la Festa acull una ciutadania engrescada per tornar a veure el Seguici Petit

28 junio 2021 05:30 | Actualizado a 28 junio 2021 19:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La jornada festiva d’ahir va començar amb diverses activitats a diferents punts de la ciutat. A La Palma, per posar un cas, els alumnes de cinquè de l’escola La Vitxeta van oferir al matí el Ball de Marcos Vicente al complet. La ciutadania assistent va poder conèixer –i en alguns casos tornar a veure– la història d’aquest personatge, que renega dels seus companys i es fa pirata. Aquest canvi de rumb vital, però, el fa artífex d’una pila de malifetes que escampen el seu nom en el pitjor dels sentits. El destí li té preparada una sorpresa: el retrobament amb les seves filles. Aquest fet catapultarà el nostre protagonista a canviar de vida. Així doncs, recapacitarà i tornarà cap al bon camí.

Arribada la tarda i una mica més allunyats del centre, el Parc de la Festa va acollir els balls de lluïment del Seguici Petit. L’acte va començar amb mitja hora de retard, però l’espera va valer la pena. La gran carpa, feta especialment per a l’ocasió i amb motiu de la Covid, va aplegar un equip organitzat. Les cues d’assistents a l’exterior es van anar movent ràpidament i la climatologia va donar treva amb un sol espatarrant.

Les famílies assistents, a més, van viure la festa de totes totes. Amb el so del repertori musical festiu i les primeres espurnes produïdes per les actuacions de foc del Ball de Diables Infantil, es van produir els primers aplaudiments i molts infants, fins i tot, van ballar. L’alegria es va fer palesa a mesura que van sortir al bell mig del nou carrer festiu els diferents elements.

El Drac petit també va fer acte de presència, va anar ballant i fent la seva coreografia i, un cop fet la meitat del recorregut, va procedir-se a la seva encesa. Per la seva banda, l’aparició de la Cucafera, tot obrint la seva boca de forma estratègica, també va generar crits d’il·lusió i expectació infantils. L’organització va anar rodada.

Tot seguit, van aparèixer els portadors del Basilisc petit, amb els seus portadors animats, els quals van anar onejant els seus mocadors. El Lleó petit, d’altra banda, va sortir després, acompanyat d’un grup de joves portadors d’allò més units. Abans de sortir, per exemple, van reunir-se en rotllana per esperonar-se mútuament. Es van desitjar sort en l’actuació.

El següent torn va ser per als Nanos petits que van aparèixer tot fent saltirons i van exhibir-se davant la canalla amb gràcia. La Mulassa petita, així com els Vitxets, els Moros i els Indis petits tampoc no van faltar a la seva cita. També hi van ser els integrants del Ball de Marcos Vicente, el de Pastorets petit, el de Cercolets petit, el de Bastonets de l’Esbart Santa Llúcia, el de Prims petit, el de Valencians petit, el de Mossèn Joan de Vic petit, el de Gitanes petit, l’Escola de Bastons de l’Orfeó Reusenc, la Canalla dels Xiquets de Reus i l’Àliga petita.

Comentarios
Multimedia Diari